Atacurile asupra portului Reni sunt „profund îngrijorătoare“, avertizează un analist internațional / Ce a urmărit, de fapt, Federația Rusă

Foto: Captură foto Facebook / Arhiva
Foto: Captură foto Facebook / Arhiva

Analiștii internațională consideră „profund îngrijorătoare“ atacurile Rusiei asupra portului ucrainean Reni.

Rusia a lansat un val de atacuri asupra orașului-port sudic Odesa de când s-a retras săptămâna trecută din acordul cu cereale la Marea Neagră, conform Sky News.

Calea navigabilă oferă o rută alternativă pentru exporturile de cereale, având în vedere că acordul privind tranzitul cerealelor ucrainene în Marea Neagră nu a mai fost prelungit de Federația Rusă.

Analistul militar Sean Bell a spus că atacurile sunt „profund îngrijorătoare”, deoarece Reni se află chiar la granița României.

„România este o țară NATO și dacă te uiți la distanțe, ar fi nevoie de o mică deviere și, dintr-o dată, ai declanșat o escaladare gravă”, a spus el.

„Din perspectivă militară, Rusia nu are niciun motiv să facă acest lucru. Încearcă doar să distrugă cerealele”, a spus Sean Bell.

CITEȘTE ȘI      -      Atacul cu drone al rușilor, surprins de români / „Pe noi vine asta!” / „Ia uite-o cum cade, direct pe port!” / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel