Ateii au o viaţă sexuală mult mai bună decât oamenii religioşi care pot fi măcinaţi de sentimente de vinovăţie înainte, în timpul sau după întreţinerea unor raporturi sexuale, conform unui nou studiu realizat la Universitatea din Kansas, conform Daily Mail.
Persoanele care nu cred în Dumnezeu sunt mai dispuse să-şi discute liber fanteziile sexuale cu partenerul, condiţie esenţială a împlinirii acestor fantezii, şi sunt mult mai satisfăcute din punct de vedere al vieţii sexuale. Ambele grupuri de persoane, şi ateii şi cei credincioşi au recunoscut că se masturbează, urmăresc filme pornografice, întreţin raporturi sexuale orale cu partenerii, însă diferenţa dintre grupuri este de natură calitativă.
Persoanele credincioase nu se bucură atât de mult de astfel de experienţe sexuale, fiind cuprinse de remuşcările generate de stigmatul pus asupra sexualităţii de religia pe care o practică.
Acest studiu intitulat 'Sex şi Secularism' a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de peste 14.500 de persoane, de către psihologii Darrel Ray şi Amanda Brown de la Kansas University, informează Agerpres.
Persoanele foarte religioase, aşa cum sunt mormonii, înregistrează cele mai ridicate niveluri de vinovăţie după ce întreţin raporturi sexuale. Scorul lor mediu este de 8,19 pe o scară de la 1 la 10. Ei sunt urmaţi la mică distanţă de martorii lui Iehova, adventiştii de ziua a 7-a şi baptişti. Catolicii au un nivel al vinovăţiei sexuale de 6,34, iar luteranii de 5,88.
Prin contrast, ateii şi agnosticii au cel mai scăzut nivel al vinovăţiei - 4,71 şi respectiv 4,81.
Din rândul persoanelor credincioase, ce au fost crescute în familii şi comunităţi religioase, 22,5% susţin că se simt ruşinaţi după ce se masturbează, comparativ cu doar 5,5% dintre persoanele care nu au fost crescute în medii religioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu