Atentat SINUCIGAȘ împotriva unui înalt demnitar. 8 persoane au fost ucise

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un atentat sinucigaș a avut loc în Orientul Mijlociu. A fost vizat un înalt demnitar.

Un atentat sinucigaș a vizat convoiul unui guvernator provincial din estul Afganistanului, ucigând cel puțin opt persoane, inclusiv patru civili, au spus oficialii guvernamentali. Cel puțin 30 de alte persoane au fost rănite în incidentul care a avut loc în capitala provinciei estului Laghman, Mehtarlam, a declarat luni ministerul de interne al Afganistanului.

Pe cine a vizat atentatul?

Guvernatorul Rahmatullah Yarmal a fost cel vizat de către atacatori.  Inițial, nu se știau detalii despre starea sa, iar oficialii nu au confirmat rapoartele locale că ar fi fost ușor rănit în timpul bombardamentului. Totuși, un purtător de cuvânt al poliției au spus că acesta a scăpat nevătămat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Tariq Arian, a declarat că patru dintre gărzile de corp ale lui Yarmal au fost ucise în urma bombardamentului. El a spus că printre răniți se numărau 28 de civili și alți doi membri ai corpului de pază.

Cine a revendicat atacul?

Niciun grup nu și-a asumat răspunderea pentru incident. Atât grupurile armate talibane, cât și ISIL (ISIS) sunt active în zonă. Cu toate acestea, grupul taliban a efectuat recent asasinate cu oficiali afgani de înalt profil, în timp ce ambele grupuri atacă reprezentanți ai guvernului, personalul securității naționale și al apărării, precum și civili, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel