Atenție, bucureșteni! De luni, începe ”micul deranj” anunțat de Nicușor Dan. Restricții de circulație până în 25 februarie 2025

Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea

Nou șantier în București, cu restricții de circulație și interzicerea vehiculelor. 

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că de luni, 26 august, ”încep lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe strada Nicolae Teclu, pe porțiunea de acces în depoul Titan. Acesta este cel de-al doilea șantier la care se încep lucrările de execuție, parte din proiectul de reabilitare a 50 de km de infrastructură de tramvai din Capitală. Pentru realizarea investiției este necesară introducerea unor restricții de circulație pe str. Nicolae Teclu care constau în instituirea sensului unic de circulație pe porțiunea cuprinsă între depoul de tramvaie Titan și B-dul Theodor Pallady, sens Splai – Bd. Th. Pallady și implicit interzicerea accesului vehiculelor pe str. Nicolae Teclu dinspre B-dul Th. Pallady. Restricțiile de circulație astfel impuse se vor menține pe toată perioada de execuție a lucrărilor de 6 luni, adică până la data de 25.02.2025”. 

Prezent în emisiunea ”Ce Se Întâmplă”, realizată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu la DCNews și DCNewsTV, Nicușor Dan spunea că a semnat contractele și urmează, în curând, să se scurgă cele ”12 luni de execuție pe toți cei 50 de kilometri care au rămas”- de șină de tramvai. ”Într-o lună, două, simultan (încep lucrările n.r.)” spunea edilul. Cât despre șantierele deschise în București, simultan, Nicușor Dan afirma: ”Sunt multe zone, o să fie un mic deranj, dar e nevoie să le facem și o să le facem”. 

”Asta e direcția în care vrem să mergem”

Nicușor Dan mai declara că numărul celor care folosesc transportul în comun a crescut cu 40% din iulie 2021 până astăzi. Edilul consideră că s-a întâmplat asta pentru că ”am adus vehiculele astea noi, e mai curat”. ”Asta e direcția în care vrem să mergem” declara primarul. Despre cei 50 de kilometri de linie de tramvai, Nicușor Dan spunea că ”pe mare parte vor putea să circule și autobuzele” care astăzi ”nu pot merge pentru că-și rup cauciucurile”.”Am făcut ceva benzi unice, o să mai facem, asta e gratuit, în sensul în care acolo unde autobuzul circulă pe linia de tramvai nu suprimi o bandă de circulație. O să mai facem și măsuri d-astea impopulare în primă fază” a anunțat primarul general. 

Pe cine vrea Nicușor Dan în tramvai

Nicușor Dan a făcut și o promisiune: ”În vara lui 2026, toate liniile de tramvai din București vor fi modernizate”. Cu privire la tramvaie - ”achiziția și venirea lor” - primarul dă termenul: ”Trei ani din momentul ăsta”. 

Primarul general spunea că este complicat să pună aer condiționat în tramvaiele pe care le avem acum, mărturisind: ”Noi țintim ca în transportul public să meargă oameni care-și permit să folosească mașina personală. Sunt oameni care au întâlniri la birou și, dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca pentru că vor ajunge transpirați la birou, e foarte, foarte simplu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel