Atenție! Două tipuri de salam, cu Listeria monocytogenes, retrase de la vânzare

Fotografie creată de Kevin Malik, de la Pexels
Fotografie creată de Kevin Malik, de la Pexels

Două tipuri de salam au fost retrase de producători de la vânzare.

Două tipuri de salam în care a fost identificată Listeria monocytogenes au fost retrase de producători de la vânzare, informează Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit ANSVSA, este vorba de salamul Verona, produs crud uscat, care expiră în 01.05.2022, produs de SC La Meseni SRL.

Al doilea produs este salamul Picantella, produs de SC Montana Popa SRL, care expiră în 27.04.2022.

Amebele prezintă Listeria monocytogenes, conform surse citate.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le returneze, urmând să primească contravaloarea acestora.

ANSVSA: În 2021, avem sute de tone de alimente contaminate retrase de pe piaţă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras şi distrus de pe piaţă, în ultimele luni, sute de tone de alimente contaminate, în 2021 înregistrându-se o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, fie că vorbim de carne de pasăre cu salmonella, fructe şi legume cu pesticide sau îngheţată şi peşte cu listeria.

„În 2021, am avut o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, pe anumite segmente, şi sute de tone de produse alimentare contaminate retrase de pe piaţă. Îngrijorarea numărul 1 a serviciilor veterinare din România este contaminarea cu salmonella şi în special cu cele două serotipuri: salmonella enteritidis şi salmonella typhimorium. Sunt peste 1.000 de serotipuri de salmonella, dar acestea două sunt extrem de periculoase, provoacă toxiinfecţii alimentare destul de grave, iar după examenele de detecţie am constatat apariţia celor două tulpini extrem de virulente. De aici îngrijorarea noastră. Încă din luna august am făcut o analiză pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) şi am constatat o creştere faţă de 2020 pe alertele cu salmonella. Începând cu luna octombrie am demarat un plan naţional care să vizeze controlul cărnii de pasăre în special provenienţă Polonia, unde creşterea alertelor a fost de peste 40%, dar au mai fost şi din alte state membre, precum Ungaria. Din luna octombrie constatăm zilnic apariţia de probe neconforme de salmonella, care se retrag automat de pe piaţă", a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele ANSVSA, Mihai Ponea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel