Un pescar a surprins imagini cu un urs ce traversa râul Olt.
Un urs a fost filmat de un pescar sibian cum traversează râul Olt în zona lacului de acumulare de la Porumbacu, județul Sibiu, au fost postate pe contul de Facebook al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu.
Asociația îi atenționează pe pescari să fie atenți atunci când aleg locurile de pescuit, pentru că s-au înmulțit cazurile în care au fost observat urși, de-a lungul râului.
„Atenție pescari! În ultimii ani sunt vizibil mai mulți urși și pe zonele de pescuit de pe cursul râului Olt, în limitele județului Sibiu. Acest urs a fost filmat zilele trecute, în zona Glâmboaca – Porumbacu”, au postat oficialii AJVPS Sibiu, potrivit bizbrașov.
Un video adorabil cu un pui de urs care îl ajută pe un șofer să îți pornească mașina pe Transfăgărășan a devenit viral pe rețelele de socializare. În imaginile video se vede cum ursulețul împinge mașina unui turist ca și cum ar încerca să îl ajute să o pornească, chiar sub ochii mamei lui, care se afla mai în spate și se uita la el. Așa ceva vezi mai rar, așa că nu este de mirare că filmarea a fost masiv distribuită pe Facebook și TikTok.
Postarea a strâns peste 60 de mii de vizualizări iar internauții au comentat filmulețul, mulți dintre ei împărtășind videoclipuri similare sau poze, cu momentele în care au întâlnit urși în aceeași zonă.
"Acești urși ar trebui relocați în zone de păduri unde nu sunt localități, unde nu sunt în pericol nici ei și nici oamenii...până când stau autoritățile răspunzătoare oare și privesc nepăsători?", a scris un internaut.
"Vă ajută ursulețul, săracilor, faceți economie la benzină", a glumit altul (vezi video AICI).
Trei turiști germani, campați cu cortul lângă o pădure din Curtea de Argeș, au primit în luna august o vizită neașteptată a unui urs. Turiștii nu s-au pierdut cu firea și au apelat numărul unic de urgență 112, iar o patrulă de jandarmerie s-a deplasat la fața locului. La sosirea patrulei, ursul nu se mai afla în zonă, însă cei trei cetățeni germani au preferat să-și strângă cortul și să-și continue deplasarea spre Sibiu, scrie jurnaluldearges.
Pentru a preveni astfel de situații, Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări:
– dacă aveţi de gând să campaţi cu cortul, nu o faceţi în locuri izolate. Asiguraţi-vă că montaţi cortul într-o zonă de campare şi că nu ţineţi mâncare în acesta;
– nu părăsiţi niciodată traseul marcat, animalele sălbatice zonele frecventate de oameni şi astfel minimizaţi riscul de a vă întâlni cu ele;
– nu mergeţi singur pe munte. O simplă discuţie cu partenerul este suficientă pentru a ţine animalele sălbatice la distanţă;
– evitaţi să faceţi plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă;
– în cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu