Știați că ciocolata consumată în exces poate provoca un accident rutier?
Cauzele producerii unui accident rutier pot fi diverse, dar se pare că până și consumul de ciocolată poate fi periculos atunci când vă urcați la volan. Un expert în automobilism din Marea Britanie vine cu un avertisment și susține că cei care consumă prea multe ouă de ciocolată sunt mai predispuși să provoace un accident în trafic, scrie The Sun.
Una dintre principalele probleme, spune Duncan McClure Fisher, CEO la asociația de automobilism MotorEasy, este conținutul ridicat de zahăr din ciocolată. În cazul în care un șofer mănâncă prea multă ciocolată, poate simți ulterior oboseală, devenind mai lent și fiind astfel un pericol la volan.
Mâncatul în cantități mari, de obicei crește nivelul de zahăr din sânge, ceea ce determină organismul să producă insulină pentru a combate efectele. Totuși, consumată în exces, aceasta face ca nivelul zahărului din sânge să scadă, lăsându-te să te simți obosit, iritabil și chiar amețit. Ciocolata este, de asemenea, bogată în grăsimi, pe care corpul tău le diferă mai greu, ceea ce te poate face, de asemenea, mai lent, cu timpi de reacție potențial reduși.
Potrivit organizației de caritate pentru siguranța rutieră Brake, unul din șase accidente pe drumurile din Marea Britanie care au ca rezultat rănire sau deces sunt legate de conducerea în condiții de oboseală.
Duncan a spus: „Mulți oameni așteaptă cu nerăbdare weekendul de Paște ca o șansă de a se distra și de a se vedea cu prietenii și rudele. Tradiția spune că este sărbătoarea din an cu cea mai multă ciocolată, cu ouă și alte bunătăți, prezente în gospodăriile din toată țara. Deși acest lucru este destul de inofensiv în sine, în ciuda faptului că nu este întotdeauna o veste bună pentru talie, ceea ce mulți oameni nu iau în considerare este că consumul de ciocolată în exces are un efect negativ asupra organismului care poate fi o problemă atunci când conduceți spre casă."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News