Atenție șoferi, UN NOU tip de MARCAJ. Ce vei fi obligat să faci când îl vezi

Un nou marcaj va fi introdus în România. 

Șoferii din București vor întâlni un nou tip de marcaj rutier. 

Noul semn îi va obliga să oprească cu trei metri înainte de semafor.

În acest fel, bicicliștii vor sta la stop înaintea mașinilor, într-un pătrat special.

Marcajul, numit și "Bike Box", a fost aprobat deja de Comisia Tehnică Rutieră de la Primăria Capitalei și va apărea doar pe bulevardele mari.

Totul vine în urma accidentelor în care au fost implicați bicicliștii sau cei care merg cu trotineta, care susțin că "plecarea de la semafor odată cu mașinile este periculoasă", potrivit Știrilor Pro TV. 

Mai mult, acești se plâng că pot fi acroșați de autoturismele care demarează în trombă la culoarea verde și că sunt nevoiți să inhaleze gaze de eșapament.

Decia Primăriei Capitalei vine pentru a încuraja mersul pe bicicletă și reducerea traficului de zi cu zi.

Cum arată noul marcaj și de unde s-au inspirat autoritățile din București

Inițiatorii proiectului s-au inspirat de la Viena, acolo unde marcajele, numite "Bike Box", reprezintă un pătrat în care este desenată o bicicletă, în mijloc.

În acest fel, bicicliștii vor putea trece printre mașini, vor putea opri în spațiile destinate lor, chiar în fruntea coloanei, așa că vor pleca primii, iar șoferii vor fi obligați să-i aștepte.

Șoferii care încalcă marcajul, riscă să fie sancționați de Poliție.

Potrivit Codului Rutier, cei care încalcă marcajul de stop la semafor riscă o amendă de până la 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile. 

Noile marcaje vor apărea în decurs de o lună sau două, când se va termina și licitația pentru aplicarea lor pe asfalt.

Regula care-ţi poate SALVA VIAŢA în cazul unui accident. Titi Aur, secretul din sport pe care trebuie să-l afle toţi şoferii

Pilotul de raliu Titi Aur, cel care deține școala proprie de conducere defensivă și pilotaj, Academia Titi Aur, a explicat ce trebuie să facă un şofer atunci când, din nefericire, se află în trafic într-un pericol iminent de a fi implicat într-un accident rutier grav şi impactul nu mai poate fi evitat. 

"În momentul în care suntem la volan, apare un pericol iar accidentul nu mai poate fi evitat, prima regulă este frânarea bruscă - dar şi aici nu toată lumea ştie să facă frânarea, pentru că maşinile au sisteme ABS şi tu practic trebuie doar să apeşi pe pedala de frână la maximum iar maşina îşi face treaba. În plus, trebuie să încerci, în acelaşi timp, să eviţi; adică să ai curajul, să ai reflexul să tragi de volan în direcţia corectă - iar aici iarăşi e o întreagă discuţie, iar astfel de lucruri le poţi deprinde făcând anumite exerciţii în poligon, ca să exersezi astfel de situaţii.

Şi, bineînţeles, înainte de toate astea, să fii bine legat în centură şi să te încordezi foarte tare. Pentru că dacă tot vei avea un impact, cu cât eşti mai încordat, cu atât vei suferi mai puţin, iar asta o ştim de la sporturile de impact. Pentru că doi rugbişti, doi hocheişti când se lovesc, ies scântei dar nu se întâmplă nimic grav pentru că amândoi în afară de faptul că sunt antrenaţi, sunt musculoşi, că sunt încălziţi, se încordează. 

Imaginaţi-vă ce ar însemna un hocheist care face cu mâna la public şi vine unul şi intră în el cu viteza cu care se lovesc ei de obicei - aproape că se dezmembrează cel care nu e încordat. Deci e un lucru pe care ar trebui să ştii să-l faci, atât de mult cât poate fiecare. Asta e ceea ce poţi face dacă impactul este iminent; dar ca să nu ajungi la impactul iminent sunt multe alte lucruri de făcut înainte", a explicat, pentru cititorii DC News, Titi Aur. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel