Atenție, români! În luna decembrie v-ați putea trezi cu două facturi la energie electrică.
Publicitate
Românii ar putea primi două facturi la electricitate în luna decembrie, transmite Realitatea Plus. Unii furnizori au preferat să amâne emiterea facturii în luna noiembrie. Încă nu se știe dacă ambele facturi vor fi compensate, a anunțat vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare a Energiei.
Motivul amânării ar fi faptul că nu au fost publicate normele de aplicare pentru ordonanța de urgență care a fost adoptată, ce prevede compensarea facturilor la electricitate și la gaze, dar și plafonarea prețurilor. Aceste norme ar fi trebuit să fie aprobate și intrate în vigoare la două săptămâni după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, la sfârșitul lunii octombrie s-a întâmplat acest lucru, însă până acum aceste norme nu au fost încă publicate. Rămâne de văzut când se va întâmpla acest lucru. Președintele ANRE susține că ar trebui să fie cât mai repede adoptate, astfel încât furnizorii să emită facturile, însă, susține el, în decembrie românii s-ar putea trezi cu două facturi, inclusiv cea pentru luna noiembrie.
Dacă vă doriți ca facturile la electricitate să fie mai mici, există câteva trucuri simple pe care le puteți folosi, nu este neapărat să închideți curentul de frica sumelor uriașe pe care le-ați putea primi. Jurnalistul Călin Cociș de la Realitatea Plus a prezentat mai multe soluții pentru români.
"Vorbim de măsuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, cel puțin asta spun specialiștii. Pentru a nu închide curentul de tot sunt câteva măsuri care ar trebui să ne ajute. Ne Gândim la măsuri complicate, dare ele de obicei sunt la îndemâna oricui.
Am selectat cinci dintre acestea. Prima este legată de încărcătoare. Fie că vorbim de încărcătorul de la laptop, de la telefon, de la căști, rămân acolo și continuă să consume. Oamenii au falsa senzație că dacă nu este conectat și aparatul la încărcător, acel încărcător nu consumă curent. În realitate specialiștii ne spun altceva. Iată că deși nu consumă la fel de mult, consumă și în final se adună la factură. Cea de-a doua măsură este legată de becuri. Specialiștii ne recomandă să încercăm să investim în becuri economice în detrimentul celor clasice, chiar dacă la început vom avea o mică investiție de făcut.", a explicat Călin Cociș. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu