Erupţia vulcanului de pe Muntele Rinjani din Lombok a produs întârzieri sau anulări ale unor curse aeriene şi a afectat activitatea aeroporturilor din regiune, precum Ngurah Rai International Airport, Denpasar şi Bali, a avertizat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.
'Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Indonezia că, urmare a erupţiei vulcanului de pe Muntele Rinjani din Lombok, cenuşa vulcanică a acoperit cu un strat subţire regiunile din jur, inclusiv Bali, Lombok şi East Java', se precizează într-un comunicat al MAE.
Cetăţenii români care intenţionează să călătorească în regiunile afectate din Republica Indonezia sunt sfătuiţi să contacteze, pentru informaţii suplimentare: compania aeriană, agenţia de voiaj şi de asigurare, reiterându-se faptul că în această ţară există un număr considerabil de vulcani activi, care pot erupe oricând.
'Călătoreşte în siguranţă'
MAE reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate pot consulta pagina de Internet www.mae.ro şi au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.
Aeroportul internaţional din Bali este închis până joi, din cauza erupţiei unui vulcan care a aruncat nori de cenuşă, provocând anularea a peste 100 de zboruri de pe insula turistică cea mai cunoscută din Indonezia, au declarat miercuri autorităţile locale citate de AFP. Cenuşa provine de la Mount Rinjani, un vulcan activ înalt de 3.700 de metri de pe insula Lombok, din apropiere de Bali. În total 106 zboruri au fost anulate miercuri, între care 59 de zboruri internaţionale Muntele Rinjani este unul dintre cei 129 de vulcani activi ai arhipelagului situat în 'Cercul de Foc al Pacificului', cea mai intensă zonă vulcanică de pe Terra, concentrând 62% din vulcanii activi ai planetei, a mai precizat AFP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu