Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Norvegia

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călătorie în Norvegia ca urmare a prelungirii avertizărilor cod roșu și cod portocaliu de inundații.

Ministerul Afacerilor Externe dorește să aducă la cunoștința cetățenilor români aflați în Regatul Norvegiei, în tranzit sau cu intenția de a călători acolo că, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, pentru intervalul 13 – 14 august continuă să fie în vigoare avertismente de cod roșu și cod portocaliu de inundații în regiunile sudice ale țării.

Este vorba despre fenomene ce pot conduce la eroziunea albiilor râurilor, revărsarea râurilor, creșteri rapide ale nivelurilor apelor, închidere/rupere de drumuri și poduri, afectarea rețelelor de transport/electricitate, inundații ale clădirilor și infrastructurii, posibile blocaje ale canalelor, din cauza plutirii în derivă a gheții desprinse de pe versanți.

Asistenţă consulară pentru cetăţenii români

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei, informează MAE print-un mesaj public. Ministerul aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel