Atenționare din partea MAE pentru românii care vor să călătorească în Franța

FOTO: Freepik @irinafoto
FOTO: Freepik @irinafoto

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află în Franța sau intenționează să călătorească în această țară, din cauza condițiilor meteorologice severe prognozate de Meteo France.

Citește și: Singura diferență dintre gluma lui Ciucă de la Măruță și gluma de la DCNews. Viralul zilei / video

Potrivit informațiilor oficiale, departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roșu de furtuni și inundații, iar regiunile Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France și Champagne-Ardenne sunt sub cod portocaliu, din cauza vânturilor puternice, precipitațiilor abundente și riscurilor de inundații.

Avertizarea este valabilă inclusiv pentru data de 11 octombrie 2024, iar autoritățile locale au emis recomandări ca cetățenii să evite zonele afectate și să urmărească constant evoluția situației meteorologice. Traficul rutier și feroviar ar putea fi perturbat semnificativ, iar locuitorii se pot confrunta cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, alunecări de teren sau avarii la diguri și poduri.

”Se preconizează perturbări în funcţionarea reţelei rutiere şi/sau feroviare, precum şi posibile întreruperi ale furnizării electricităţii, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri”, a transmis MAE.

MAE recomandă cetățenilor români aflați în Franța să se informeze în timp real asupra condițiilor meteo accesând site-ul oficial Meteo France (www.meteofrance.com) și să consulte paginile dedicate ale operatorului de transport feroviar SNCF pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, accesibile la adresa https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

De asemenea, cetățenii care se confruntă cu dificultăți sau urgențe pot solicita asistență consulară prin intermediul numerelor de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

Telefoane de urgență

Românii care se află în situații speciale sau de urgență în diverse regiuni ale Franței au la dispoziție următoarele numere de telefon, în funcție de circumscripția consulară:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel