Atleții sunt jefuiți în Satul Olimpic. Aceștia acuză și condițiile oferite de organizatori

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mai mulți atleți participanți la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost victimele unor furturi în satul olimpic, au anunțat organizatorii joi, potrivit Reuters.

Conform agenției de știri Kyodo, un jucător japonez de rugby în șapte a descoperit luni că îi lipseau verigheta, un colier și bani din camera sa din satul olimpic, situat la nord de centrul Parisului. În plus, săptămâna trecută, Javier Mascherano, antrenorul echipei olimpice de fotbal a Argentinei, a raportat că unii dintre jucătorii săi au fost jefuiți înainte de primul lor meci, desfășurat miercuri.

"Aceste incidente au fost raportate la poliție," a declarat Anne Descamps, purtătoarea de cuvânt a Paris 2024, într-o conferință de presă. "Oferim sprijin sportivilor și delegațiilor. Satul este un loc extrem de securizat."

Descamps a subliniat că există peste 180 de camere de securitate în satul olimpic și că organizatorii sunt foarte dedicați să asigure siguranța sportivilor. "Suntem foarte angajați să facem din sat un loc sigur pentru atleți."

Cu toate acestea, organizatorii nu au putut preciza imediat câți agenți de securitate sunt desfășurați în satul olimpic, care este pregătit să găzduiască aproximativ 14.000 de sportivi pe o suprafață de 52 de hectare. Deși există o secție de poliție în apropiere, nu sunt prezenți ofițeri de ordine în interiorul satului olimpic.

Condițiile din Satul Olimpic criticate de atleta Ariarne Titmus

Într-o altă controversă legată de Jocurile Olimpice de la Paris 2024, atleta australiană Ariarne Titmus a criticat condițiile din satul olimpic, sugerând că acestea au influențat negativ performanțele sale. Titmus a câștigat medalia de aur în cursa de 400m liber sâmbătă, cu un timp de 3:57.49, însă a declarat că a simțit presiunea mai mult ca niciodată.

"Olimpiada este diferită. Nu este vorba despre cât de repede înoți, ci despre a ajunge primul la perete," a spus Titmus. "Sunt fericită că am reușit asta, dar condițiile din satul olimpic au făcut dificilă performanța la potențialul maxim."

Organizatorii au adoptat o abordare sustenabilă pentru Olimpiada de la Paris, ceea ce a implicat folosirea unui sistem de răcire cu apă în loc de aer condiționat, pahare reutilizabile și chiar paturi din carton. Titmus a sugerat că aceste condiții nu sunt ideale pentru performanțele de vârf, afirmând: "Nu este conceput pentru performanță maximă, este vorba despre cine poate menține calmul mental."

În replică la aceste afirmații, organizatorii Paris 2024 au declarat pentru UNILAD că sunt în contact constant cu Comitetele Olimpice Naționale și sunt gata să facă modificările necesare pentru a îmbunătăți serviciile de catering și transport.

Rohan Taylor, antrenorul principal al echipei de înot a Australiei, a răspuns comentariilor lui Titmus, sugerând că sportivii ar trebui să se concentreze pe competiție și să nu lase condițiile să îi distragă. "Olimpiada a fost întotdeauna o provocare," a spus Taylor. "Este vorba despre cum te gestionezi și te adaptezi la mediul oferit."

Comitetul Olimpic Australian a luat măsuri pentru a face condițiile mai confortabile, organizând suplimente de hrană, aer condiționat și transport privat pentru sportivii săi.

Aceste incidente și critici aduc în prim-plan dificultățile organizării unui eveniment de asemenea amploare și nevoia de a asigura condiții optime și siguranță pentru toți participanții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel