Atleta britanică Alyson Dixon şi atletul spaniol Iraitz Arrospide s-a impus în cadrul Campionatului Mondial de alergare 50 km, duminică, de la Braşov.
Alyson Dixon a doborât cea mai bună performanţă mondială la feminin, cu timpul de 3 h 07 min 20 sec, iar Iraitz Arrospide a coborât timpul celei mai bune performanţe europene la 02 h 47 min 42 sec.
La feminin, Dixon a fost urmată în clasament de compatrioata sa Helen Davies, 03 h 09 min 16 sec, şi de spaniola Alicia Perez, 03 h 15 min 09 sec, etc. Românca Paula Claudia Todoran (CSM Zalău) s-a clasat pe locul 16, cu timpul de 3 h 28 min 08 sec, nou record naţional.
În concursul individual masculin, Iraitz Arrospide a fost urmat de sud-africanul Lungile Gongqa, 02 h 48 min 26 sec, şi de britanicul Daniel Nash, 02 h 49 min 01 sec, etc. Primul român a fost Andrei Marius Crainic, pe locul 32, cu timpul de 3 h 07 min 28 sec.
Marea Britanie a câştigat la echipe feminine, urmată de SUA şi Austria, în timp ce la masculin primul loc a revenit Africii de Sud, urmată de Germania şi Marea Britanie. România a terminat pe locul 7 la feminin şi pe 9 la masculin.
Cristian Marian Moşoiu, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a câştigat cursa open cu un timp de 03 h 06 min 43 sec, stabilind un record naţional, potrivit site-ului FRA.
Campionatul Mondial de Alergare de 50 km este primul campionat mondial de atletism organizat în România, însă organizarea sa a fost apreciată ca fiind una dintre cele mai bune din întreaga lume de către oficialii IAU (Asociaţia Internaţională de Ultramaraton) şi de către atleţii şi oficialii ţărilor participante. Campionatul Mondial de Alergare de 50 km de la Braşov a fost cea de-a treia ediţie a acestui campionat mondial şi totodată prima din Europa. Au participat sportivi din 29 de ţări reprezentând toate continentele.
În acest moment simt o mândrie neţărmurită că sunt român, pentru că în România s-a organizat un eveniment extraordinar. Campionatul Mondial de Alergare de 50 km a fost o provocare pentru echipa de organizare şi pentru oraşul Braşov. Am reuşit însă să ducem la bun sfârşit un campionat mondial a cărui organizare a fost apreciată ca fiind excelentă de către toţi participanţii. Nu îmi rămâne decât să felicit din suflet toată echipa de organizare şi să mulţumesc sincer tuturor celor care ne-au sprijinit, de la minister, la primărie, prefectură, consiliu judeţean, poliţie şi până la voluntarii şi spectatorii care au fost prezenţi în număr impresionant la acest eveniment, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News