EXCLUSIV  Atribuțiile Serviciului Criminalistic. Comisarul Răzvan Amaricăi a explicat cine sunt „cei în alb" / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Comisarul Răzvan Amaricăi, șef Serviciu Criminalistic Poliția Capitalei, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre Serviciul Criminalistic. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, comisarul Răzvan Amaricăi, șef Serviciu Criminalistic Poliția Capitalei, a explicat care sunt atribuțiile Serviciului Criminalistic și ale unui criminalist. 

„Serviciul Criminalistic e atât de important în anchetele penale, iar cei de la Poliția Capitalei sunt cunoscuți având un istoric de a finaliza foarte multe anchete dificile. Conduceți acest serviciu. La Poliția Capitalei, Serviciul Criminalistic câți polițiști are, oameni de știință, laboratoare?”, a întrebat Laura Duță.

„Serviciul Criminalistic este o structură specializată în cadrul Poliției Române care desfășoară activități specifice de cercetare la fața locului pe palierul de expertize și constatări tehnico-științifice precum și prin administrarea bazelor de date criminalistice.

Prin activitatea noastră, oferim organelor de urmărire penală, adică procurorului și organelor de cercetare penală și instanțelor de judecată, probe, mijloace materiale de probă, necesare înfăptuirii justiției adică rezolvării unui caz.

Serviciul Criminalistic își desfășoară activitățile prin laboratoare distincte, specifice. Cercetarea la fața locului care este primul palier, sunt acei colegi pe care îi vedem la fața locului, în combinezoane, la primele cazuri, cei în alb, împreună cu colegii de la judiciar, cu procurori, colegii de la Institutul Național de Medicină Legală.”, a spus comisarul Răzvan Amaricăi.

 

2. -imagine fara descriere- (razvan-amaricai_17413700.jpg)

Comisarul Răzvan Amaricăi, la "Culisele Justiției", cu Laura Duță 

 

⁠Atribuțiile polițiștilor criminaliști

„Cei în alb sunt criminaliști?”, a întrebat Laura Duță. 

„În alb e toată echipa de cercetare la fața locului, inclusiv organul de urmărire penală, deci procurorul și judiciaristul. Scopul criminalistului este de a identifica, a fixa, a ridica orice probă și mijloc material de probă, a-l ambala și a-l pune la dispoziția organelor de urmărire penală. Acesta va dispune în continuare diferite analize.

Pe lângă criminaliștii de la fața locului, mai avem criminaliști care asigură pe palierul de expertiză și constatări tehnico-științifice, cei care lucrează în laborator. Toți criminaliștii au pregătire specifică pe domeniul respectiv.", a spus comisarul Răzvan Amaricăi la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC News și DC News TV. 

Urmăriți emisiunea completă aici:

Youtube video image

VEZI ȘI:  Diferența între poligraf si profilul psihologic, într-o anchetă. Comisarul-șef de la Criminalistica din București, explicații https://www.dcnews.ro/diferenta-intre-poligraf-si-profilul-psihologic-intr-o-ancheta-comisarul-sef-de-la-criminalistica-din-bucuresti-explicatii_948649.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel