Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio folosesc o nouă metodă pentru a studia COVID-19.
Universitatea de Stat din Ohio a anunțat că o echipă de cercetare a primit finanțare de la Institutele Naționale de Sănătate pentru a dezvolta strategii care pot identifica persoanele posibil infectate cu COVID-19.
Și folosesc bomboane pentru a o face.
Pierderea gustului și a mirosului sunt simptome ale COVID-19, astfel încât cercetătorii de la OSU propun utilizarea bomboanelor tari pentru a ajuta la detectarea cazurilor pozitive probabile la persoanele asimptomatice.
„Cui nu-i plac bomboanele? Este un stimul ideal, iar pentru ca acest lucru să funcționeze, oamenii trebuie să vrea să o facă.”, a declarat co-liderul proiectului, Christopher Simons. Simons este profesor de știință și tehnologie alimentară la Universitatea din Ohio.
Simons a spus că opt arome de bomboane tari, care au o culoare uniformă, vor fi fabricate pentru testarea eficienței metodei. Oamenii vor fi rugați să identifice aromele mirosind și gustând bomboanele și înregistrând aceste informații.
Oficialii au declarat că echipa intenționează să urmărească aproximativ 2.800 de persoane, timp de 90 de zile. Studenții din statul Ohio sunt ținta principală de recrutare pentru studiu.
„Participanții vor fi rugați să adulmece și să consume o bomboană tare o dată pe zi și să se conecteze la o aplicație unde să raporteze ce miros și gustă, nu numai identificând aroma, ci și evaluând intensitatea acesteia. În orice caz, vor primi un mesaj că ar trebui să fie puși în carantină și să facă un test COVID-19 ", au spus oficialii.
.@OhioState scientists are sweet on the idea that hard candy could be used to screen for the loss of taste & smell in populations at risk for #COVID19 exposure, helping detect probable positive cases in otherwise asymptomatic people. https://t.co/1J0h9Yefod
— Ohio State News (@OhioStateNews) January 26, 2021
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News