În luna august, aproximativ 650 de persoane au fost salvate de cei de la Salvamont România.
Peste 650 de persoane au fost salvate de salvamontişti în august, fiind înregistrate şi şase decese pe munte, potrivit unui raport de activitate al Salvamont România, scrie Agerpres.
"Salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 508 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 656 de persoane. Dintre acestea, 177 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 22 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar 6 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML", a scris Salvamont România, luni, pe Facebook.
Un număr de 460 de intervenţii au avut loc în zona montană, fiind salvate 608 de persoane, iar 43 de cetăţeni s-au prezentat şi au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont. Cinci intervenţii s-au desfăşurat în afara zonei montane, în locuri greu accesibile.
Prin Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite direct 387 de apeluri care anunţau accidente montane. Restul apelurilor de urgenţă au fost primite şi preluate de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor Salvamont.
De asemenea, în cursul lunii august s-au primit 1.757 de apeluri care solicitau informaţii despre zona montană. Dintre acestea, 1.031 de apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul Naţional Salvamont, restul de 726 fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau judeţene.
Structurile Salvamont au avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate, doar cu resursele proprii.
Zilnic, în august, 500 - 600 de salvamontişti s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în punctele medicale şi de intervenţie din circa 95 de posturi şi baze Salvamont.
În cadrul celor 42 de structuri Salvamont din România activează circa 800 de salvatori montani atestaţi, 300 de salvatori montani angajaţi, 482 de salvatori montani voluntari, alături de care circa 350 de salvatori aspiranţi şi debutanţi se află în diverse etape de formare profesională.
Cunoscând specificul şi numărul mare de intervenţii care se înregistrează şi în următoarea perioadă în toate zonele de practicare a activităţilor sportive şi turistice, serviciile Salvamont vor începe să asigure efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reuşească intervenţia cu operativitate în situaţia producerii de accidente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News