Urmărește emisiunea live



Au cumpărat o insulă şi îşi fac propria ţară acolo. Au ales imnul, steagul şi şi-au făcut şi guvern

Fotografie creată de Flo Dahm, de la Pexels
Fotografie creată de Flo Dahm, de la Pexels

Un grup de investitori a cumpărat o insulă din apropierea Insulelor Belize şi vrea să înfiinţeze o nouă ţară acolo. 

"Cine nu ar vrea să cumpere o insulă? Nu ştiu despre voi, dar eu cu siguranţă nu mi-aş permite să fac asta singur", declară Marshall Mayer, co-fondatorul "Let's Buy an Island", un proiect cu scopul de a finanţa achiziţia unei insule. Până în decembrie 2019, grupul şi-a îndeplinit scopul, după ce a strâns 250.000 de dolari pentru a cumpăra Coffee Caye, o insulă de 1,2 hectare, nelocuită, în apropiere de Insulele Belize. 

FOTOGRAFII CU INSULA POT FI VĂZUTE AICI

Coffee Caye a devenit, astfel, cea mai nouă micronaţiune a lumii, cu steag propriu, imn şi guvern. Cu toate astea, pentru moment nu este recunoscută drept naţiune de comunitatea internaţională. 

La începutul anului 2022, Mayer a adus mai mulţi investitori, dar şi turişti, pentru primul tur al insulei. "E un sentiment aparte să calci pe o insulă în care ai investit, pe care o deţii", a declarat Mayer, citat de CNN

Ideea iniţială a apărut în urmă cu 15 ani, când Gareth Johnson, şi el co-fondator al micronaţiunii, a decis că va fi distractiv să cumpere o insulă şi să formeze un nou stat. Johnson este şi co fondatorul Young Pioneer Tours, o companie care se specializează în turism în destinaţii extreme, precum Coreea de Nord, Siria, dar şi în state nerecunoscute, precum Transnistria, Abhazia şi Nagorno-Karabah, regiuni care îşi afirmă de facto independenţa faţă de ţările din care s-au desprins. 

"Când Gareth a venit prima dată cu ideea asta la mine, m-am gândit că nu va deveni niciodată realitate. Dar apoi mi-a explicat cât ar costa, de fapt, o insulă, şi am realizat că în unele părţi ale lumii achiziţionarea unei insule ar putea fi de fapt ceva real, mai ales dacă ne-am pune banii laolaltă", a mai declarat Mayer. 

Imn, steag şi guvern

Pentru Johnson, transformarea Coffee Caye într-o micronaţiune este un experiment. "Cine nu a visat să îşi întemeieze propria ţară? Mai ales într-o lume post-Trump, post-Brexit, post-COVID. Dacă un grup de oameni obişnuiţi pot face asta să funcţioneze, poate vom reuşi să schimbăm ceva în bine", a spus el. 

Principatul Islandiei şi-a stabilit deja un imn, un steag şi un guvern care este ales dintre investitori, deja peste 100 la număr. Johnson a afirmat, în glumă, că el deţine "în secret, rolul de şef al Poliţiei Secrete". 

"Suntem cât se poate de aproape să devenim o naţiune adevărată, doar că fără să avem armată sau flotă", a concluzionat Johnson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel