Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei, în urma controalelor efectuate înainte de Paști.
În perioada Sărbătorilor Pascale consumul unor cantități de alimente de origine animală crește. Este, astfel, necesară dispunerea unor măsuri specifice pentru protejarea intereselor cumpărătorilor, precum intensificarea controalelor în vederea verificării condițiilor sanitare-veterinare în care sunt produse, depozitate și valorificate carnea de miel, ouăle destinate consumului uman și alte alimente care se consumă în această perioadă.
Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, pe parcursul lunii martie, un număr de 301 unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a produselor proaspete de patiserie, respectiv la unități în care se prepară și servesc mâncăruri gătite sau în regim catering, dar și în piețe agroalimentare, centre de ambalare ouă, măcelării, carmangerii etc.
Controalele au vizat, între altele, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, scrie ziarulunirea.ro.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.600 de lei, conform HG 984/2005, la unități alimentare din Sebeș, Cugir și Alba Iulia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News