La această acţiune participă doar angajaţi ai MAI: poliţişti de frontieră, poliţişti şi jandarmi. Cei 120 de oameni ai legii au descins în Portul Constanţa Sud Agigea în birourile comisionari vamali şi care verifică toate containerele provenite din China.
Se caută produse de contrabandă, produse contrafăcute, dar şi produse pe bază de tutun şi ţigări.
"Acţiunea a fost demarată în această dimineaţă în Portul Constanţa: Este o acţiune la care participă mai multe structuri din MAI şi lucrători ANV. Sunt peste 120 de lucrători care vor efectua controlae la mai multe containere. Acţiunea a început astăzi şi va continua pe parcursul săptămânii viitoare. Vizează combaterea activităţilor ilicite, combaterea evaziunii fiscale", a declarat Fabian Bădilă, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră, la Realitatea TV.
"Acţiunile din ultimele zile reprezintă semnalul cel mai evident că ce a fost până acum nu poate să mai continue, vorbim de contrabanda care s-a făcut şi care nu a fost întreruptă nici măcar în perioada descinderilor de acum două-trei luni. Semnalul dat este mai important decât toate aceste descinderi. Prin aceste acţiuni va fi afectat însuşi sistemul de corupţie", a declarat Vasile Lincu, liderul sindicatului Pro Lex.
"Mă aştept la încasări mai mari la bugetul statului după aceste acţiuni. Nu numai în urma acţiunii din Portul Constanţa, ci şi ca urmare a controalelor viitoare", a mai spus Lincu.
Controlul de astăzi vine după ce, miercuri, cei 28 de reţinuţi în cazul corupţiei din Portul Constanţa au fost arestaţi preventiv, după mai bine de 16 ore de audieri şi pledoarii ale avocaţilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre arestaţi se află şi fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu. O a 29-a persoană a primit mandat de arestare în lipsă. În acest caz mai este cercetat în libertate şi senatorul PDL Mircea Banias. Demnitarul nu are voie să părăsească ţara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu