EXCLUSIV  "Au început să devină diferite genetic". Animalul sălbatic care a invadat marile orașe ale lumii. Ovidiu Roșu: Numai noi suntem speriați de această creatură

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ovidiu Roșu, veterinar, a vorbit despre animalul sălbatic care a invadat marile orașe ale lumii, inclusiv Bucureștiul.

"Există câteva specii care se adaptează foarte bine, cum sunt vulpile. Londra este împânzită de vulpi. La fel, toate oraşele mari din lumea asta au vulpi. Este ceva normal, s-au adaptat, s-au învăţat cu aceste animale. Numai noi suntem un pic speriaţi de această creatură care este extrem de inteligentă, de curioasă - de-asta ne întâlnim cu ea din când în când.

Majoritatea nu ar putea să ne pună, într-un fel sau altul, în pericol viaţa, cel puţin la nivelul acesta, dar sunt specii care se adaptează şi care practic au început să devină un pic diferit genetic, faţă de cele din zona rurală, din pădure.

Atât timp cât avem resurse, atât timp cât avem zone în care se pot ascunde, pot trăi, se pot înmulţi, vom avea animale sălbatice care vor încerca să supravieţuiască în zonele acestea. De-asta o să le vedem. Va trebui să ne învăţam cu existenţa lor şi să le acceptăm", spune Ovidiu Roșu, în emisiunea DC Anima, de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel