''Au mâncat câinii!'' / ''Fugi, Spot, fugi''. Bătălia democraților cu republicanii a explodat în social media la dezbaterea dintre Kamala Harris şi Donald Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În contextul în care zeci de milioane de americani s-au aşezat marţi seară în faţa televizoarelor pentru a urmări dezbaterea dintre candidaţii la preşedinţia SUA, democrata Kamala Harris şi republicanul Donald Trump, la ABC News, o altă bătălie s-a desfășurat în paralel pe reţelele sociale.

Citește și - Tonul și limbajul corpului la dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump. ”A fost o mișcare de putere. Nu cred că se aștepta”

Bătălia din online s-a dat prin intermediul clipurilor şi editărilor video ale momentelor memorabile ale dezbaterii, notează Reuters.

Ce au scris internauții pe rețelele sociale

Utilizatorii reţelelor de socializare au început să posteze încă din startul dezbaterii, democraţii profitând de momentul în care Harris a păşit pe scenă pentru a-i strânge mâna lui Trump şi a se prezenta. 'Kamala şi-a spus: 'o să dai mâna cu mine, la naiba! - a scris pe platforma X utilizatorul Adam James Smith, postarea sa fiind apreciată de 40.000 de oameni.

O parte a planului de dezbatere al vicepreşedintei Harris a fost să îl incite pe Trump să spună lucruri care ar putea deveni clipuri virale pe reţelele sociale, conform unor declaraţii ale consilierilor săi. Dezbaterea a sugerat că strategia a dat roade, notează Reuters.

Ce a devenit rapid trending topic

Susţinătorii lui Harris au difuzat imagini cu expresiile faciale uneori nedumerite, alteori sceptice ale lui Harris, în timp ce Trump trecea în revistă o serie de neadevăruri familiare şi repeta o teorie a conspiraţiei, conform căreia migranţii haitieni din Springfield, statul Ohio, au mâncat animale de companie, cum ar fi câini şi pisici. 'AU MÂNCAT CÂINII', a devenit rapid trending topic (subiect popular, în tendinţe - n.red.) pe platforma socială X, susţinut de mii de postări - inclusiv ale multor utilizatori nedumeriţi de relevanţa citatului într-o dezbatere prezidenţială, după ce Trump a spus: 'În Springfield, ei au mâncat câinii, oamenii care au venit, mănâncă pisicile'.

Fugi, Spot, fugi

La rândul lor, susţinătorii lui Trump au profitat de răspunsul republicanului din cadrul dezbaterii atunci când se discuta despre planul economic al lui Harris. Trump a insistat că planul lui Harris este simplist şi copiază agenda şefului ei, preşedintele Joe Biden. 'Fugi, Spot, fugi', a replicat Trump, cu referire la o serie populară de cărţi pentru copii folosită decenii la rând pentru a-i învăţa pe cei mici să citească.

Social media, un rol și mai mare în campania electorală de acum

Social media joacă un rol şi mai important în ciclul electoral din acest an decât au făcut-o în trecut, apreciază strategii politici. Atât Partidul Democrat, cât şi Partidul Republican au pregătit creatori de conţinut, sau influenceri, pentru a transmite informaţii despre politicile partidului şi candidaţii acestora. În general, Trump o depăşeşte pe Harris şi pe echipa ei de campanie pe X şi TikTok, în ceea ce priveşte numărul de urmăritori (followers).

Contul oficial Kamala HQ al campaniei lui Harris are 1,3 milioane de urmăritori pe platforma X, în comparație cu cei 2,4 milioane de urmăritori ai lui Trump. Cu toate acestea, campania ei a primit peste 100 de milioane de aprecieri pentru clipurile sale de pe TikTok, faţă de cele 44 de milioane de like-uri pentru Donald Trump.

Trump spune că nu a dezbătut niciodată atât de bine

În fine, Trump a apelat miercuri la reţelele sociale pentru a da asigurări că nu a dezbătut niciodată atât de bine, imediat după confruntarea cu Harris. Totodată, a acuzat moderatorii de părtinire. 'Cred că a fost cea mai bună Dezbatere a mea, VREODATĂ, mai ales că au fost TREI ÎMPOTRIVA UNUIA SINGUR!, a scris Donald Trump pe platforma sa, Truth Social, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel