Au murit încercând să salveze pe alţii. Doi piloți eroi au sfârşit în mod tragic după ce avionul lor s-a prăbuşit în Karystos

captură video
captură video

Doi piloţi şi-au pierdut viaţa în timpul unei misiuni de intervenţie în insulele devastate de incendii din Grecia.

Doi piloți au murit în mod tragic după ce aeronava de stingere a incendiilor în care se aflau s-a prăbușit, marți, în Karystos, Evia. „Ambii piloţi sunt morți”, a raportat Kontra News .

Aeronava care aparţinea Forțelor Aeriene a căzut într-o râpă din satul Potami. Echipajele militare au ajuns deja în zonă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, scrie Greek City Times.

În videoclipul de mai jos se poate vedea cum avionul eliberează apă, imediat după ce face un viraj la dreapta și pierde în altitudine. Chiar înainte de viraj, pare că lovește o ramură și pierde rezervorul din aripa dreaptă. Se pare că a fost vorba despre o defecțiune mecanică.

Aşa arăta zona unde s-a prăbuşit avionul, la câteva secunde după tragedie:

Youtube video image

Canadair-ul care s-a prăbușit este un CL-215 și nu avea sistem de ejecție pentru căpitan și copilot.

Un localnic spune că a văzut cum s-a întâmplat totul, potrivit sursei citate: „Am văzut avionul căzând în fața mea, sunt șocată, venea cu viteză spre sol, ca o pasăre moartă.”

Mai multe alerte de evacuare au fost trimise cetățenilor din localitatea Loutses de pe Corfu, pe măsură ce incendiul se apropie de zonă și se îndreaptă spre Arahavi.

Autorităţile i-au informat şi pe cei care se află în Imerolia și Syki să evacueze zona, întrucât flăcările sunt foarte aproape și urmează să se apropie de  portul Kassiopi.

„Marți, 25 iulie 2023, la ora 15:05, o aeronavă CL-215, cu un echipaj de doi aviatori din Escadrila 355 Transport Tactică a Aripii 112 Luptători, a căzut în timpul unei operațiuni aeriene de stingere a incendiilor la Platanistos, Evia. O operațiune de căutare și salvare a avionului AB-20 Supercopter doi se află în curs de desfăşurare. În zonă s-au deplasat 5 elicoptere ale Forțelor Aeriene, precum și 1 elicopter S-70 al Marinei. Comandant (I) Sotirios Maggotsios Purtătorul de cuvânt al GEA" este anunţul oficial al Forţelor Aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel