”Au rescris Scufița Roșie”. Val Vâlcu, tăios în problema urșilor din România: Salvaționiștii de cafenea au văzut doar ursul de pluș

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Jurnalistul Val Vâlcu a abordat critic problema urșilor din România. 

”România e o țară de basm în care niște activiști bine plătiți au rescris Scufița Roșie: lupul e protejat și vânătorul e împușcat” spune jurnalistul Val Vâlcu. 

Acesta arată scenariul trăit astăzi de români, în contextul în care o tânără de 19 ani a fost ucisă după ce ”a fost târâtă într-o grotă și mâncată de urs în fața iubitului”. 

”Mii de copii se duc la școală cu groază, e ca într-un thriller, în fiecare dimineață și seară, oamenii sunt asediați în case ca-n filmele de Hitchcock, vine ursul cum erau păsările. Avem o țară cu imaginație, în baza căreia au făcut bani unii dintre locuitorii ei care câștigă din două surse: din donații interne, dați 2% din venit, dar și din Germania și din Franța, din lumea largă, unde ecologiști sau salvaționiști de cafenea au văzut doar ursul de pluș.

”Fac profituri ONG-uri care nu răspund de nimic”

Populația a fost marketizată și acum trebuie să se întoarcă profitul, prin sanctuarele urșilor, ale căprioarelor. Pentru oameni nu avem. Se colectează bani din toată Europa, trebuie să se raporteze rezultate, deci e o afacere internațională. 

În loc să facă o afacere din fondurile de vânătoare, să țină numărul urșilor sub control și să răspundă dacă moare vreun turist, fac profituri ONG-uri care nu răspund de nimic, statul pierde turism, pierd și hotelierii, pierd toți în timp ce românii achită din buzunar moftul și bunăstarea psihologică a unor germani care au dat trei euro în timp ce ieșeau din mall, de unde cumpăraseră copilului un urs de jucărie. Și rămâne întrebarea când vor proteja și mieii, și vacile, și oile...” a ridicat problema Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel