Lucrări începute de Nicușor Dan cu mare fală înainte de alegeri, sistate! Afișele apărute la fața locului FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Odată cu trecerea alegerilor, s-au sistat și lucrările de modernizare a Liniei 5 de tramvai. Câteva afișe în acest sens au apărut pe șantier, din metru în metru.

Dacă înainte de alegeri, Primăria Capitalei avea bani pentru terminarea lucrărilor la Linia 5 de tramvai, începute în februarie, ei bine, după ce apele s-au liniștit, brusc a rămas fără. 

Nu a mai plătit facturile către una dintre companiile care se ocupă de modernizarea șinelor și care spune că a realizat lucrări de circa 41,3 milioane de lei, primind doar 6,5 milioane de lei până în prezent. Primarul Nicușor Dan a fost avertizat încă de săptămâna trecută ca totul ar putea fi sistat dacă nu plătește.

foto dcnews.ro

Notificarea primită de Primăria Generală

"Prin prezenta Notificare vă aducem la cunoștință că (…) nu ați respectat termenele de plată prevăzute pentru situațiile detaliate de mai jos, fapt ce provoacă imposibilitatea continuării lucrărilor contractate (…) Valoarea lucrărilor executate de către asocierea noastră este de 41.313.406,62 lei (ceea ce reprezintă financiar 25,8% din valoarea contractului și 40% stadiu fizic executat) iar valoarea lucrărilor plătite până acum de către Primăria Municipiului București este de doar 6.571.497,7 lei. Menționăm că la această dată asocierea noastră are datorii considerabile către furnizori”, a comunicat administratorul Mari Vila-Com SRL către Primăria Municipiului București, scrie b365.ro.

"Având în vedere situația prezentată mai sus care dovedește că ne aflăm în imposibilitatea financiară de a continua lucrările vă notificăm că începând cu data de luni 08.07.2024 asocierea va sista lucrările contractate”, se mai arată în notificarea transmisă Primăriei Generale.

Luna trecută, Nicușor Dan spunea că au fost executate aproape jumătate din lucrări, termenul de execuție fiind de un an. Edilul dădea asigurări că ar putea fi finalizate mai devreme decât termenul prevăzut. Vezi și:  Pe cine vrea Nicușor Dan să vadă călătorind cu tramvaiul în București. ”Dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca, e foarte, foarte simplu” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel