Află ce declarații a făcut avocatul Antonie Popescu despre Dosarul Revoluției.
„Ne-au spus anul trecut că au trimis în judecată Dosarul Revoluției. Ei bine, acesta este un neadevăr. Au trimis în judecată dosarul diversiunii de după 22 decembrie, dar Dosarul Revoluției, 14-21 sau până în 22 ora 16:00, a fost clasat. De lucrul acesta n-au zis nimic. Recent, Curtea de Apel a admis mai multe plângeri ale unora foarte proeminenți de la baricadă, din membri ai Asociației 21 decembrie, care au fost înmatriculați din dosar, în frunte cu domnul Nicu Alecu. Domnul Mărieș are întotdeauna un statut special, ”este iubit” de Parchet, dar persoane proeminente care au dat nume unor hotărâri ale CEDO și care nu i-au stresat atât de mult încât să fie priviți ca inamici, precum domnul Alecu, nu ar fi trebuit să beneficieze un asemenea tratament.
Adică recunoaște Curtea Europeană a Drepturilor Omului calitatea de victimă și un procuror militar român te scoate din dosar sub pretextul că dacă n-ai fost împușcat sau n-ai murit nu exiști ca victimă. În mintea acestor oameni noțiunea de traumă nu există. Traumele morale, cu toții cunoaștem traumele din războiul din Vietnam, că ele au făcut obiectul unor cercetări, studii, o vastă literatură. Oricum, să spui că aceia lângă care au murit oamenii, aceia care i-au dus pe cei care au murit lângă ei la spital, ei au rămas marcați pe viață”, a declarat avocatul Antonie Popescu, apărător al victimelor Revoluției din decembrie 1989 și iunie 1990.
„Nici morții nu sunt recunoscuți, cazul Gheorghe Ursu”, a menționat Oana Stănciulescu, realizatoarea emisiunii ”#Rezist”.
„Vreau să știți că una dintre judecătoare, care nu a făcut ce trebuia în dosarul Ursu și a dat o hotărâre incorectă, am regăsit-o și acum, a respins plângerea unuia dintre cei de la baricadă. Făcătorii de rele sunt constanți în acțiunile lor”, a conchis avocatul.
Urmărește emisiunea completă aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News