Câți telespectatori au urmărit la cea de-a 82-a gală a Globurilor de Aur, ceremonia în care românul Sebastian Stan a scris istorie.
Gala de decernare a Globurilor de Aur 2025 a avut audiențe impresionante, pentru al doilea an la rând peste 10 milioane de telespectatori urmărind ceremonia la care au fost încoronate în special producțiile ”Emilia Perez” și ”The Brutalist”, au anunțat luni organizatorii, transmite marți AFP.
Reamintim că Globurile de Aur au fost afectate de pandemie, scandalul pe marginea acuzațiilor de rasism și corupție în rândul membrilor lor (2021), dar și un boicot și privare de difuzare pe micile ecrane (2022), astfel că a fost nevoie de o puternică reformare pentru a putea intra pe o pantă ascendentă.
Cu 10,1 milioane de telespectatori, cea de-a 82-a gală a Globurilor de Aur a înregistrat o audiență în creștere cu 7% comparativ cu ediția din 2024.
Aceste cifre preliminare dezvăluite luni de postul CBS confirmă revenirea treptată a audiențelor, după minimul istoric de 6,3 milioane de telespectatori în 2023.
Considerate drept o trambulină esențială către Oscaruri și seara preferată de la Hollywood, Globurile de Aur au fost la un pas de dispariție din cauza scandalurilor. Ceremonia a fost boicotată și privată de difuzare pe micile ecrane în 2022.
Cumpărate în același an de un miliardar, care a diversificat profund juriul, Globurile de Aur au fost relansate în 2023, pe canalul CBS.
Noua lor versiune pare să se instaleze în peisajul audiovizual american - dintre marile vedete nominalizate duminică seara nu a existat niciun absent notabil, semn că ceremonia își recapătă gloria de odinioară.
Seara a încununat doi mari câștigători. ”Emilia Perez”, odiseea muzicală a lui Jacques Audiard despre un traficant de droguri mexican care face tranziția de la bărbat la femeie, a câștigat patru premii, inclusiv cel pentru cea mai bună comedie. Iar ”The Brutalist”, o producție ce spune povestea unui arhitect vizionar, supraviețuitor al Holocaustului, care părăsește Europa la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a încerca să își refacă viața și cariera în Statele Unite, a câștigat trei premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film dramatic.
Ceremonia s-a remarcat, de asemenea, prin diversitatea palmaresului, cu o statuetă pentru brazilianca Fernanda Torres (”I'm Still Here”) și primul premiu major din cariera lui Demi Moore (”The Substance”), pentru interpretarea unei actrițe de vârstă mijlocie care folosește un medicament cumpărat de pe piața neagră pentru a părea mai tânără.
Citește și: Globurile de Aur 2025: Lista completă a câştigătorilor
Prima femeie care a prezentat singură gala Globurilor de Aur, actrița și comedianta Nikki Glaser a reușit să își respecte promisiunea, inundând ceremonia cu glume de bun-simț, presa americană vorbind deja despre posibilitatea ca aceasta să revină la următoarea ediție.
Cu toate acestea, publicul Globurilor de Aur rămâne cu mult sub nivelurile sale de dinaintea pandemiei. În 2020, peste 18 milioane de telespectatori au urmărit gala.
Toate ceremoniile majore de premiere au înregistrat scăderi de audiență în timpul pandemiei, iar acum se confruntă cu o revenire treptată. Fără o întoarcere, însă, la nivelurile anterioare, mai ales în condițiile în care tinerii petrec mai mult timp pe rețelele sociale sau pe platformele de streaming decât în fața televizorului, notează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci