Consiliul de Administraţie al Renault a desfășurat un audit intern în ceea ce-l privește pe Carlos Ghosn.
Consiliul de Administraţie al Renault a anunţat joi că nu s-a găsit niciun semn de fraudă, în urma auditului în care a fost verificată compensaţia acordată directorului general al companiei, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare la Tokyo, transmit AFP şi site-ul irishtimes.com. 'A fost analizată compensaţia actualilor membri ai Comitetului executiv al grupului Renault pentru anii financiari 2017 şi 2018 şi s-a ajuns la concluzia că ambele sunt în concordanţă cu legislaţia aplicabilă şi nu s-a găsit niciun semn de fraudă', se arată într-un comunicat al Renault. Directorii producătorului auto francez nu au dat niciun indiciu în comunicatul lor privind orice deliberări referitoare la viitorul lui Ghosn la Renault.
Tribunalul din Tokyo a respins miercuri cererea avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare. Chiar şi principalul său avocat, Motonari Otsuru, a recunoscut că sunt puţine şanse de eliberare pentru clientul său, înainte ca acest caz să ajungă în instanţă. Ar putea dura cel puţin şase luni până când va fi judecat Ghosn, a avertizat avocatul. Aceste evoluţii au sporit temerile privind menţinerea lui Ghosn în funcţia de director general al Renault, un post pe care îl deţine din 2005.
Citește și: Scandal Renault. Ghosn, prima apariție publică. Acuzații negate
Nissan şi Mitsubishi l-au înlocuit pe Ghosn din funcţia de preşedinte, dar Renault l-a păstrat şi a transferat temporar îndatoririle sale directorului operaţional Thierry Bolloré. Producătorul auto francez a anunţat că, în timpul investigaţiilor sale interne, nu s-au găsit dovezi privind eventuale nereguli săvârşite de Ghosn. Joi, publicaţia franceză Liberation anunţa că Ghosn nu a mai plătit impozit pe venit în Franţa din 2012, când şi-a mutat rezidenţa fiscală în Olanda. Reprezentanţii Renault şi ai Ministerului francez al Economiei au refuzat să comenteze informaţia.
Arestarea lui Ghosn a şocat industria auto mondială, în condiţiile în care acesta este recunoscut drept cel care a salvat Nissan de la faliment şi a transformat alianţa Renault-Nissan în cel mai mare producător auto mondial.
Citește și: Scandal Renault. Scrisoare adresată conducerii. Ce poate ieși la iveală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News