Augustin Lazăr a lansat un atac la adresa presei. El susține că s-a pornit o "adevărată propagandă media" care ține loc de realitate. El spune de asemenea că anumite televiziuni lansează atacuri, asalturi succesive la adresa instituțiilor judiciare.
Conform Lumea Justiției, Augustin Lazăr a avut acest discurs cu ocazia evenimentului "Ziua Justiției", organizat de Uniunea Juriștilor din România. Iată ce a spus Lazăr, conform sursei citate:
"Ziua Justiției reprezintă o ocazie în care să analizăm, să evaluăm activitatea mării familii a Justiției și să vedem ce am făcut, să vedem proiecția pentru viitor, ce avem de făcut, să analizăm contextul în care Justiția română funcționează. Ce constatăm noi? Că față de anul trecut când contextul era caracterizat de preocupările modernizării Justiției, resetarii instituțiilor juridice pentru a atinge standarde europene, era o emulație oarecum pozitivă, expansivă a instituțiilor juridice ale Justiției, constatăm acum că lumea a evoluat într-un sens mai dinamic, într-un sens mai emoțional... aș dori să îl citez aici pe domnul profesor Duțu care ne-a invocat epocă post adevăr, post factum, o epocă... Expresia domniei sale ne indică faptul că trebuie să vedem fotografia mai mare, nu numai strict ce se întâmplă la noi și să credem că numai la noi se întâmplă anumite lucruri. Dar, iată, în toată lumea trăim într-o dinamică extraordinară în care propagandă media ține loc de realitate într-o lume tot mai virtuală. Ne uităm pe diverse posturi de televiziune și vedem lumi paralele. Multă lume șocată. Unii colegii au renunțat la televizor, își iau informațiile de unde știu ei, din zonele de referință care sunt foarte serioase și verificate și nu se mai uită la televizor. Nu știm dacă e bine sau e rău să ne uităm la televizor, dar dacă ne uităm, putem vedea în mod cert un atac concentric, asalturi succesive la adresa instituțiilor judiciare care sunt caracterizate într-o manieră potrivită cu interesele celor care promovează respectivele show-uri la televiziuni. Și atunci, ne întrebăm, care este lumea adevărată? Dorim să intrăm într-o lume virtuală, acolo, sau ne ocupăm de problemele noastre profesionale, de cercetarea științifică, de lumea reală în care trăim și pe care o cunoaștem sub aspect factual.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu