Curtea Constituţională va lua în discuție, miercuri, sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului în cazul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.
UPDATE: Curtea Constituțională a respins miercuri, în unanimitate, ca inadmisibilă sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii de aprobare a OUG 86/2014 referitoare la stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Curtea Constituţională a cerut, în 15 iunie, un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea făcută de 36 de senatori, referitor la neconstituţionalitatea hotărârii din 2 iunie, privind respingerea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, în dosarul "Turceni - Rovinari".
La sosirea la sediul CCR, preşedintele instituţiei, Augustin Zegrean, s-a ferit să dea declaraţii despre acest caz, din cauza faptului că precedentele afirmaţii i-au fost interpretate în diverse feluri. "Nu mai cred nimic. Şi ce cred nu mai cred, pentru că tot ce am spus se interpretează altfel. Eu spun cinstit, corect, adevărat şi totul se interpretează în diverse şi diverse feluri. Şi eu mă mir cum se poate ajunge la asemenea interpretări", a declarat Zegrean.
Întrebat dacă CCR ar putea decide ca votul să se reinterpreteze în sensul încuviinţării reţinerii şi arestării lui Şova, Zegrean a precizat: "În măsura în care Constituţia permite acest lucru. N-am ce să vă spun acum. Din moment ce ne-au sesizat, înseamnă că ei apreciază că se poate."
Senatorul Dan Şova, cercetat sub control judiciar, este acuzat de fals în înscrisuri, evaziune şi spălare de bani, precum şi complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce în perioada 2007-2008 firma "Şova şi Asociaţii" a încheiat trei contracte de asistenţă juridică cu complexele Turceni şi Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.
În acelaşi dosar este urmărit penal şi premierul Victor Ponta, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu