AUR, Șoșoacă și USR, în fruntea protestelor și blochează Capitala cu un protest masiv, de 3 zile

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În capitală va avea loc un protest la care vor participa, conform cererii, 5000 de persoane și 200 de vehiculele de mare tonaj.

“Doamna Diana Șoșoacă nu și-a mai asumat în nume propriu această cerere, ci și-au asumat-o aceste două persoane apropiate dumneaei, care fac parte și din partidul dumneaei. Responsabili pentru desfășurarea protestului sunt avocatul Bogdan Petre și avocatul Duțu Alexandru. Conform legii, și conform protocolului, cele două persoane trebuie să dea către Jandarmeria Română o listă cu persoanele care vor conduce utilajele și numerele utilajelor, până sâmbătă la ora 16:00. Doar acele vehicule vor putea intra în municipiul București, în contextul protestului”, explică prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, după ce primarul Nicușor Dan a aprobat un protest de 3 zile începând de duminică. 

Așa cum precizează prefectul, senatoarea a mai depus o cerere care a fost respinsă. A revenit, așadar, dar prin apropiați.

Protest cu 5000 de persoane și 200 de vehicule mari

La acest protest vor participa, conform cererii, 5000 de persoane și 200 de vehicule mari, locul de desfășurare fiind Piața Constituției. Anunțatul protest al Dianei Șoșoacă, la care se raliază și ceilalți politicieni gălăgioși, nu doar că va bloca Piața Constituției, dar va încurca circulația în Capitală, pentru că protestatarii și vehiculele de mare tonaj anunțate vor traversa străzile și bulevardele într-un București și așa sufocat. 

Odată cu aprobarea acestui protest, Diana Șoșoacă, George Simion și Cătălin Drulă au preluat nemulțumirea fermierilor și se discuta despre transformarea lui în capital politic.

De la începutul manifestărilor în stradă, în București și în țară, protestatarii s-au trezit printre ei cu Simion și Șoșoacă, dar i-au alungat de fiecare dată și au susținut clar că nu se aliază cu politicieni extremiști. 

Intervențiile președintelui USR

La rândul său, președintele USR a susținut în mai multe intervenții publice că protestele trebuie să fie aprobate de administrațiile locale, că protestele nu sunt farmacie să ții cont la sânge de detaliile tehnice.  

“Patru din cinci români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Şi asta nu e de ieri, de azi, au început să crească aceste valori după preluarea guvernării de către PSD şi PNL. (…) Protestul e eterogen, în natură, dar oamenii nu se duc de bună-voie sau pentru că nu aveau treabă acasă. Se duc dintr-o nemulţumire, dintr-o frustrare, dintr-o supărare care, după părerea noastră, este legitimă, pentru că s-a făcut totul pentru a proteja clientela de partid a PSD şi PNL în aceşti ani”, a declarat Drulă, cu referire la proteste.

Revendicări fără politică

În paralel, fermierii și transportatorii care au probleme reale și o listă de revendicări fără legătură cu declarațiile politice, se delimitează de politicienii care le preiau protestul: „Noi nu cerem demisia nici a prim-ministrului nici a președintelui, a niciunuia, pentru că, odată ce pleacă din funcție, ei scapă de toată responsabilitatea. Noi vrem să rezolve problemele statului. Nu avem niciun interes să blocăm statul român. Noi avem interesul ca să deblocăm acest stat, care este în moarte clinică, momentan”, a declarat la Afumați pentru Europa Liberă, Constantin Dogărescu, un transportator care protestează de zece zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel