De ce dacă mânânci 3 porții mari de cartofi prăjiți, te simți gol, iar dacă mănânci o salată cu puțin hummus, te simți plin

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Aurelian Vasile, naturopat, a fost invitat în podcastul artistului Damian Drăghici, unde a vorbit despre mâncatul excesiv.

„A mânca mult nu este o problemă. Dacă noi am mânca bine și sănătos, adică bine și sănătos înseamnă că alimentul respectiv trebuie să fie un aliment optim și să aibă un genom, o integrabilitate biologică, să fie văzut, nu construit. Dacă este construit, el are practic o disfuncționalitate atât metabolică, cât și calorică.

Disfuncționalitate înseamnă că poate să aibă mai multe calorii, nu neapărat mai puține, dar modul în care se absoarbe produsul respectiv este nesănătos, nefuncțional. Am început să consumăm foarte multe alimente pentru că nu ne hrănim și astfel mâncăm foarte mult”, a spus Aurelian Vasile.

„Și ne este foame fără să ne dăm seama. Mânânci 3 porții mari de cartofi prăjiți și te simți gol, iar dacă mănânci o salată cu puțin hummus, te simți plin, pentru că acolo sunt nutrienți”, a adăugat Damian Drăghici.

„Și nu-ți mai stă nici gândul la mâncare. Când nu mănânci funcțional, toată ziua te gândești la mâncare și intri și într-o stare de convulsie cu letargie, ori ești agitat, îți tremură corpul, nu ai chef de nimic, te simți iritat, până mergi să mănânci.

Dacă ai mânca un corn dimineața și după-amiază începi să mănânci ceva corect, nu are timp acel produs de după-amiază să își facă efectul. Va trebui să urmezi un plan pe o perioadă lungă de timp ca să înceapă și alimentația aceea să se descompună corect, să creeze bacterii benefice, bacterii oglindă sănătoase și așa mai departe.

Deci noi avem nevoie de un timp clar în așa fel încât să putem să integrăm. Și zici că ai mâncat o salată, o friptură și nu ai simțit nimic, apoi spui că mâine o iei de la capăt. Și tot așa. Apoi apar simptomele: inflamație, oboseală, balonare, constipație. Astea sunt primele simptome ale unui metabolism disfuncțional și ale unui corp lipsit de energie, pentru că energia vine din intestin.

Dacă sunt prea multe bacterii toxice în intestin, ele consumă energie, pentru că ele nu au un mediu. Mediul lor este intern, ele trebuie să ia energie de undeva și o iau din intestin. Apoi vine sistemul imunitar care are nevoie de energie din celule pentru a putea lupta cu patogenii din corpul tău și îți taie din energie. Adică tu nu o să mai ai o energie mentală.

Și noi, practic, în loc să facem lucruri frumoase în exteriorul nostru ducem o luptă internă între niște sisteme care încearcă să supraviețuiască în scopul de a te ajuta, bineînțeles. Și noi nu mai reușim. Devenim un corp purtător de luptă internă, care se propagă și în exterior.”, a mai precizat Aurelian Vasile în cadrul podcastului.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel