EXCLUSIV  Australia caută o cale de mijloc între strict interzis și vaping pentru oamenii sub 18 ani. Care e situația în România / video

Sursă foto: Unsplash (Chiara Summer)
Sursă foto: Unsplash (Chiara Summer)

Australia a devenit prima ţară în care achiziţionarea dispozitivelor electronice de vapat se poate face în farmacii.

Australia caută o cale de mijloc între strict interzis și vaping pentru oamenii sub 18 ani.

Dacă în prezent este necesară o reţetă pentru achiziţionarea unui dispozitiv de vapat, de la 1 octombrie consumatorii, cu excepţia celor cu vârsta sub 18 ani, vor putea obţine dispozitive de vapat din farmacii fără reţetă, însă cu o concentraţie de nicotină de 20 mg/ml sau mai mică, şi cu obligaţia de a prezenta cartea de identitate. Aceasta este știrea zilei din Australia.

Dar ce se întâmplă în România? Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, a vorbit la DC Medical și DC News despre politicile în domeniul controlului tutunului și al fumatului în vigoare în România în acest moment. Ce rezultate au produs aceste strategii?

Un lucru este clar: interdicțiile nu au funcționat niciodată. Cel mai clar exemplu în acest sens este prohibiția din SUA.

„Există un proiect "Generation Ban" care înseamnă interdicția accesului la tutun, mai exact a cumpărării de tutun, mai precis pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009. Acest proiect, care este mult discutat la nivel global, are adepți, dar și inamici. Adepții trăiesc cu ferma convingere că implementarea acestui sistem va duce la o scădere rapidă și dramatică a prevalenței fumatului. Oamenii care sunt ancorați mai mult în realitate vin și pun următoarea întrebare: În ce măsură credem că omul care s-a născut pe 1 ianuarie 2009 nu va putea cumpăra produse cu tutun, iar cel care s-a născut pe 31 decembrie 2008 va putea? Este o discuție foarte largă în ceea ce privește limitarea drepturilor cetățenești ale fiecăruia dintre noi. De ce unul are dreptul, iar altul nu?

De asemenea, este greu de crezut că cine nu are dreptul să cumpere nu își va procura. Mai este și o discuție în ceea ce privește accesul tinerilor la produsele cu tutun. Tinerii și copii nu au voie și nu trebuie să aibă acces la produsele cu tutun. Pe de altă parte, și în România, dar și în alte țări, situația este reproșată tot industriei. Dar eu vin și spun în felul următor: Industria tutunului este întru totul de acord cu tot ceea ce înseamnă măsurile de restrângere și restricționare a accesului copiilor și tinerilor la produse cu și din tutun. Suntem total de acord! Dar aici este vorba despre o conlucrare între industrii și autorități. Noi nu ne putem substitui autorităților care impun legea. Noi suntem de acord cu interzicerea oricărui acces. Să vii apoi ca autoritate să ne reproșezi tot nouă... nu este ok pentru că nu noi implementăm legea.

România, din punct de vedere legislativ, este adaptată 100% și aliniată legislației europene, ba chiar peste, și cu toate acestea... chiar și eu văd tineri, copii fumând, ceea ce este de neînțeles”, a spus Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs, Philip Morris România, la DC Medical și DC News.

De 30 de ani, Philip Morris privește spre viitor

Philip Morris International (PMI) este o companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global. 

În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000.

Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

În cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România și-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum suntem pe deplin angajați în misiunea de a construi, prin inovație și cercetare, o Românie fără fum.

VEZI ȘI: Țările care au învins țigările. Exemplu pentru România și o ciudățenie din Suedia. Mihai Bundoi: De ce oamenii din țările nordice folosesc snus:

https://www.dcnews.ro/tarile-care-au-invins-tigarile-exemplu-pentru-romania-si-o-ciudatenie-din-suedia-mihai-bundoi-de-ce-oamenii-din-tarile-nordice-folosesc-snus_964480.html

VEZI ȘI: Nu poți să te lași de țigări? Iată o soluție simplă! Ce nu știai despre nicotină! Credeai că duce la cancer? Mihai Bundoi demontează mituri legate de fumat / video:

https://www.dcnews.ro/nu-poti-sa-te-lasi-de-tigari-iata-o-solutie-simpla-ce-nu-stiai-despre-nicotina-credeai-ca-duce-la-cancer-mihai-bundoi-demonteaza-mituri-legate-de-fumat-video_964450.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel