Află în articol mai multe despre decizia Australiei.
Australia a renunțat la o bătălie juridică pentru a obține eliminarea de pe platforma de socializare X a lui Elon Musk a unor imagini grafice cu o înjunghiere dintr-o biserică din Sydney.
Declarat incident terorist de către poliție, atacul asupra episcopului Mar Mari Emmanuel din aprilie a fost transmis în direct pe Internet și a dus la revolte în fața bisericii Christ The Good Shepherd din Wakeley.
Comisarul australian pentru eSafety, un organism de reglementare independent, a amenințat X și alte companii de social media cu amenzi mari dacă nu vor elimina videoclipurile cu înjunghierea, îngrijorat de faptul că ar putea incita la noi violențe.
Cazul a fost văzut ca un test al capacității Australiei de a aplica regulile sale de siguranță online în cazul giganților rețelelor de socializare.
Curtea Federală a ordonat temporar ca X să ascundă videoclipurile, dar aceasta a refuzat să se conformeze, spunând că ordinul nu era valabil.
X, fostul Twitter, a blocat în cele din urmă accesul la videoclipuri în Australia, dar utilizatorii au putut să ocolească cu ușurință acest lucru prin utilizarea unui VPN.
Însă comisarul Julie Inman-Grant - care a lucrat la rândul ei pentru Twitter - a cerut ca videoclipul să fie eliminat la nivel global, ceea ce l-a determinat pe Elon Musk să o numească „comisar de cenzură”.
Premierul australian Anthony Albanese a răspuns catalogându-l pe Musk drept un „miliardar arogant”.
Într-o declarație de miercuri, Inman-Grant a declarat că, din cauza unor „considerente multiple”, renunțarea la acest caz a fost „susceptibilă de a obține cel mai pozitiv rezultat pentru siguranța online a tuturor australienilor, în special a copiilor”.
„Singurul nostru scop și singurul nostru obiectiv în emiterea avizului de retragere a fost să împiedicăm ca această înregistrare extrem de violentă să devină virală, să incite potențial la alte violențe și să provoace mai mult rău comunității australiene”, a spus ea.
Ea a adăugat că susține deciziile luate de Comisia pentru eSafety.
Într-o declarație pe X, echipa Global Government Affairs a companiei a declarat că a fost „încurajată să vadă că libertatea de exprimare a prevalat”. Anterior, susținuse că ordinele comisiei erau „ilegale și periculoase”.
„Ordinele globale de retragere sunt contrare chiar principiilor unui Internet liber și deschis și amenință libertatea de exprimare pretutindeni”, a spus aceasta într-o declarație.
„Acesta a fost un eveniment tragic și nu le permitem oamenilor să îl laude sau să îndemne la alte violențe”, a adăugat aceasta, conform BBC.
Inman-Grant a declarat anterior pentru ABC că atenția acordată de Elon Musk a dus la un atac masiv din partea milioanelor de adepți ai acestuia - care a inclus amenințări cu moartea și expunerea online a informațiilor personale ale copiilor ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News