Australia: Un comisar de poliție a fost luat în derâdere după ce a propus o aplicație pentru înregistrarea consimțământului sexual

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Australienii au luat în derâdere propunerea unui comisar de poliție din New South Wales care a spus că o aplicație pe telefon ar putea fi folosită pentru înregistrarea consimțământului sexual.

Conform BBC, Mick Fuller a propus ideea creării unei aplicații prin care persoanele își pot da reciproc acordul digital pentru a întreține relații sexuale. El a explicat că tehnologia ar permite crearea unui „consimțământ pozitiv”. Totuși, mulți au criticat ideea pentru lipsa de viziune și pentru potențialele modalități de abuz. „Aven nevoie de schimbarea legii, de educație holistă, avem nevoie ca bărbații să înceteze să se mai simtă îndreptățiți să face ce vor ei... NU AVEM NEVOIE DE O APLICAȚIE!”, a transmis, pe Twitter, parlamentarul Jenny Leong.

Activiștii pentru drepturile femeii au spus că aplicația ar avea multe probleme în viața reală, în ciuda intențiilor bune. Aceștia au explicat că un acord înregistrat ar putea fi nefolositor în cazul în care cineva se răzgândește sau, și mai rău, este falsificat. „Abuzatorul poate forța victima să folosească aplicația”, a transmis șeful serviciului pentru violența domestică din NSW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel