Austria învinge Polonia cu 3-1 și își păstrează șansele la optimi

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Echipa națională a Austriei a obținut o victorie importantă în meciul disputat vineri împotriva Poloniei, scor 3-1, în cadrul grupei D a turneului final Euro 2024. Meciul s-a jucat pe stadionul din Berlin.

Austria a deschis scorul devreme, în minutul 9, prin Gernot Trauner. Acesta a reușit să înscrie cu o lovitură de cap, după o centrare precisă venită de la Mwene. Polonia a încercat să revină în joc, iar Zalewski a trimis un șut puternic peste poartă în minutul 18.

Eforturile polonezilor au dat roade în minutul 30, când Krzysztof Piatek a egalat, profitând de o minge deviată de apărarea austriacă după un șut al lui Bednarek. Prima repriză s-a încheiat cu un scor egal, 1-1, după ce Sabitzer a trimis și el un șut peste poartă.

În debutul reprizei secunde, Polonia a preluat inițiativa, iar selecționerul Michal Probierz l-a introdus în teren pe Robert Lewandowski, veteranul ajuns la al șaselea său turneu final important. Cu toate acestea, austriecii au fost cei care au modificat tabela.

Prass a oferit o pasă decisivă către Arnautovic, care a reușit să neutralizeze un apărător polonez și să-i paseze lui Baumgartner, acesta marcând pentru 2-1 în favoarea Austriei. Portarul polonez Szczesny a avut o intervenție salvatoare la șutul lui Wimmer în minutul 75, însă nu a putut evita ce a urmat.

În minutul 77, Szczesny l-a faultat în careu pe Sabitzer, scăpat singur, iar Arnautovic a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă, ducând scorul la 3-1. Portarul polonez a intervenit din nou excelent la șutul lui Posch din minutul 83, dar rezultatul final a rămas 3-1 pentru Austria.

Cu această victorie, Austria se alătură Franței și Țărilor de Jos, fiecare având câte trei puncte în grupa D. Polonia, însă, se află într-o situație dificilă, fără niciun punct acumulat în două meciuri, ceea ce reduce considerabil șansele de a avansa în optimi.

În această seară, Franța și Țările de Jos se vor înfrunta la Leipzig, un meci care va clarifica și mai mult situația clasamentului în grupă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel