EXCLUSIV  Austriecii care vor România în Schengen. "În primul rând, ca să nu mai stea la coadă la graniţă"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alexandra Nedel este o tânără actriță româncă stabilită în Austria. Printre altele, ea a participat şi la iUmor, alături de partenerul ei. Ea locuieşte acum în Austria şi a explicat cine sunt austriecii care vor România în Schengen. 

În cadrul emisiunii Diaspora în Direct, Alexandra Nedel a explicat cum e viaţa în Austria, dar şi cum a fost primită de austrieci. 

"La început, credeam că vor avea o problemă că sunt din România. Dar nu s-a întâmplat acest lucru, dimpotrivă. A fost atu-ul meu că sunt din altă ţară şi că ştiu limba germană. Oricum, Linz e un oraş foarte internaţional şi nu te simţi ciudat că eşti din altă ţară. 

Şi cu oamenii de pe stradă e foarte bine. Cei mai mulţi ştiu engleză, deci e uşor să te descurci", a declarat Alexandra Nedel. 

"Prietenii mei erau de partea noastră, a românilor, spuneau că şi-ar dori să fim în Schengen. În primul rând ca să nu mai stea la coadă la graniţă, pentru că au venit în vizită la mine, au făcut un tur al României. Mi-am făcut treaba, am promovat ţara. Există mereu două părţi, unii care îşi doresc şi unii care nu îşi doresc. Dar cei mai mulţi cu care am vorbit eu îşi doreau să intrăm în Schengen", a mai declarat Nedel. 

Youtube video image

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a avut o întâlnire cu omologul său român Marcel Ciolacu la Bucureşti, în care cei doi au evaluat stadiul actual al relaţiilor bilaterale ungaro-române, a informat şeful biroului de presă al lui Orban, într-un comunicat emis vineri, transmite MTI. În calitate de deţinătoare actuală a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, Ungaria va pune tema aderării depline a României la spaţiul Schengen pe agendă în această toamnă, adaugă comunicatul menţionat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a avut, vineri, o întâlnire informală cu omologul său ungar, Viktor Orban, discuţiile vizând subiecte de interes comun pe agenda bilaterală a celor două state, dar şi susţinerea pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre.

"Ungaria deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene. Totodată, i-am mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru susţinerea fără echivoc a aderării României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre", a afirmat Ciolacu, conform Agerpres. 

"Schengen este în Luxemburg. La început, nimeni nu credea în spaţiul Schengen şi dacă ne uităm la fotografiile din perioada respectivă, veţi vedea că cei care au semnat acordul de la Schengen erau vicesecretari de stat, ambasadori; nu a venit niciun prim-ministru, niciun şef de stat. Niciun ministru al Afacerilor Externe nu a fost acolo, la momentul semnării, pentru că nimeni nu credea în el. Şi acum, iată ce a făcut Europa din această libertate pe care o avem de a putea circula liber între ţări. Iar România are frontiere importante şi voi faceţi tot ce este necesar pentru ca odată ce ne aflăm în România să avem această libertate de circulaţie pe care ne-o dă spaţiul Schengen", a spus şi Xavier Bettel, ministru al Afacerilor Externe al Marelui Ducat de Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel