Autocar cu turiști, răsturnat în Egipt. Sunt zeci de răniți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un autocar cu turiști s-a răsturnat în Egipt.

Un autocar cu turiști s-a răsturnat în Egipt. Sunt zeci de oameni răniți. Potrivit La Repubblica, în total este vorba despre 46 de răniți. Printre ei se numără 11 cetățeni turci, 2 britanici și 21 de ruși. Toți au fost transferați la Complexul Medical Suez. Autocarul s-a răsturnat pe drumul dintre Suez și Cairo.

ANSA scrie că dintre cei nouă italieni, șapte sunt „stabili”, dar doi sunt „în condiții critice” și sunt tratați „la Terapie Intensivă”. Aceste informații au fost oferite publicației de către Ismail El-Hafnawy, directorul serviciilor de sănătate din Suez.

Ziarul Al-Ahram relatează că ceilalți răniți sunt 21 de cetățeni ruși, 11 turci, trei egipteni și doi britanici. Motivul din cauza căruia autocarul s-a răsturnat nu a fost încă stabilit. Se știe însă că în interiorul lui se aflau 43 de turiști și trei muncitori locali. Spitalul principal din Suez a declarat stare de urgență și a convocat tot personalul medical disponibil, potrivit autorităților locale. Situația este monitorizată de ministrul egiptean al Sănătății, Khaled Abdel Ghaffar.

Spitalul din Suez, „blindat” de poliție

Spitalul din Suez unde sunt internați cei nouă italieni răniți este „blindat” de poliție, iar intrarea este permisă „doar diplomaților” din țările de origine ale turiștilor internați în urma accidentului, au raportat surse jurnalistice local pentru ANSA, de la fața locului.

Unul dintre italienii internați la Terapie Intensivă riscă să-și piardă un braț, a declarat Ismail El-Hafnawy, directorul serviciilor de sănătate din Suez. Potrivit informațiilor, este vorba despre o femeie de 34 de ani. Managerul sanitar a precizat apoi că înainte de a trece la orice intervenție „este necesar să așteptați să aveți acordul unui membru de familie sau al consulatului”.

Sursa citată menționează că Ambasada Italiei în Egipt a luat imediat măsuri și urmărește cazul accidentului de autocar în care au fost implicați italieni. Totodată, consulul italian în Egipt călătorește la Suez pentru asistență.

Cum s-ar fi produs accidentul

„Autobuzul turistic și mai multe autobuze circulau pe banda rezervată autobuzelor de pe autostrada Suez-Cairo, când un camion a traversat calea autobuzului nostru care, pentru a evita o coliziune, s-a răsturnat în încercarea de a o evita”, a spus directorul filialei Sharm el-Sheikh a „Best Egypt Travel”, Mohamed Saad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel