Autoritatea Palestiniană ar trebui să joace un rol important în Gaza, susține șefa diplomației germane

FOTO: Inquam/ George Călin
FOTO: Inquam/ George Călin

Comunitatea internațională are obligația de a organiza securitatea în Gaza după războiul de acolo și o Autoritate Palestiniană reformată trebuie să joace un rol crucial în viitor, a declarat marți ministrul german de externe Annalena Baerbock, într-o vizită în Egipt, scrie Reuters.

Declarația a apărut în contextul în care secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va discuta despre "calea de urmat" în Gaza, după finalul conflictului dintre Israel și Hamas. 

În discursul susținut alături de președintele israelian Isaac Herzog înaintea întâlnirii lor de marți dimineața, Blinken a spus că va împărtăși ceea ce a auzit de la țările din regiune în timpul unei întâlniri cu guvernul Israelului.

Acesta va include discuțiile purtate cu vecinii Israelului în ședința cu cabinetul de război format în urma atacurilor din 7 octombrie ale militanților palestinieni Hamas, atacuri în urma cărora Israelul afirmă că au fost ucise 1.200 de persoane.

Israelul a lansat un asalt aerian și terestru asupra enclavei Gaza ca răspuns, care a dus la moartea a peste 23.000 de palestinieni, conform Ministerului Sănătății din Gaza.

Au trecut trei luni de la devastatorul atac al Hamas care a declanșat războiul din Gaza, iar confruntările mortale au dus la o criză umanitară gravă în zonă.

Forțele armate israeliene au declanșat o ofensivă împotriva enclavei palestiniene după ce militanți Hamas au lansat un asalt brutal asupra Israelului pe 7 octombrie, cu luptători omorând aproximativ 1,200 de persoane și luând mai mult de 200 de ostatici, conform autorităților israeliene.

În cele trei luni de la atac, peste 22,700 de persoane din Gaza au fost ucise, conform Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel