Autoritatea Palestiniană nu este dorită de Israel la conducerea Fâşiei Gaza. Netanyahu, anunţuri clare

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a sugerat că Autoritatea Palestiniană, în forma curentă de organizare, nu ar trebui să mai aibă control asupra enclavei Fâşia Gaza. 

Israelul a jurat să distrugă grupul palestinian Hamas, care guvernează Gaza, după atacul asupra oraşelor israeliene de pe 7 octombrie. Cu toate astea, conducerea de la Tel Aviv nu a spus cine ar trebui să conducă enclava după ce războiul se va termina. 

Washingtonul a declarat că Israelul nu poate ocupa Gaza dipă război, iar secretarul de stat Anthony Blinken a declarat săptămâna trecută că administraţia din Gaza ar trebui să fie reunificată cu West Bank, condusă de Autoritatea Palestiniană. 

Mahmoud Abbas, preşedintele Palestinei, a declarat că Autoritatea Palestiniană ar putea juca un rol în guvernarea Fâşiei Gaza în viigor, însă Netanyahu a declarat că AP nu va primi mână liberă acolo. 

"Nu va fi o autoritate civilă acolo care să îşi înveţe copiii să elimine statul Israel. Nu poate exista o autoritate care plăteşte salarii familiilor ucigaşilor. Nu poate fi o autoritate condusă de cineva care încă nu a condamnat masacrul din 7 octombrie, la 30 de zile după ce a avut loc", a declarat Netanyahu. 

Mahmoud Abbas a denunţat violenţele contra civililor de ambele părţi, conform Reuters, dar nu a condamnat fără echivoc atacul din 7 octombrie, când 1200 de oameni au fost ucişi şi 240 de au răpiţi. Victimele au fost, în mare parte, din rândul populaţiei civile. 

Oficialii palestinieni spun că peste 11.000 de cetăţeni din Gaza au fost ucişi de raidurile israeliene din ultimele cinci săptămâni, şi că 40% dintre aceştia ar fi copii. 

Nabil Abu Rudeineh, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Abbas, a explicat pentru sursa citată că Israelul vrea să perpetueze divizarea dintre cele două teritorii palestiniene. 

"Israel încearcă să separe Gaza de West Bank, iar acest lucru nu va fi permis, indiferent de presiuni", a declarat Rudeineh. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel