Autorităţile din Italia intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii pe parcursul iernii care vine

Foto Pexels
Foto Pexels

Autorităţile din Italia intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii pe parcursul iernii.

Publicitate

Autorităţile din Italia intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii pe parcursul iernii care vine, pentru a contribui la scăderea cantităţii de gaz folosit în ţară şi a reduce riscurile legate de o oprire totală a livrărilor de gaz din Rusia, notează Reuters.

Înainte de conflictul din Ucraina, Italia importa din Rusia circa 40% din necesarul de gaz, dar a început să caute surse alternative şi să-şi reducă dependenţa de Moscova. Conform planului guvernamental anunţat marţi, temperatura din blocurile de locuinţe şi din alte clădiri publice va trebui reglată la 19 grade Celsius, cu un grad mai puţin decât până acum. Pentru clădirile industriale, aceasta va fi de 17 grade Celsius. În acelaşi timp, timpul de încălzire zilnic va scădea cu o oră, notează sursa citată.

Guvernul discută cu sindicatul Confindustria în vederea unui acord de reducere suplimentară a consumului de gaz, de această dată pe bază de voluntariat, au mai anunţat autorităţile.

Italia speră ca aceste limite să diminueze consumul de gaz pe plan naţional cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie şi urmăreşte să taie alte 2,1 miliarde de metri cubi prin recurgerea la surse alternative pentru generarea de electricitate, notează Agerpres. În acest scop, se au în vedere alte măsuri de încurajare a consumatorilor individuali şi a societăţilor să scadă consumul, astfel ca cererea generală să scadă cu 15%, în conformitate cu planurile UE. Capacităţile de stocare de gaz ale Italiei erau pline în proporţie de 83% la începutul lui septembrie.

Citește și...

Ciolacu și economiile la energie: Nu cred că politicienii trebuie să se plângă de facturi

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit, marți, despre facturile la energie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de factura la energie pe care a primit-o în această perioadă.

„Și eu și domnul prim-ministru suntem cam de aceeași vârstă. Noi nu am fost atât de norocoși să prindem doar partea democratică a României, ci am prins și partea când era Ceaușescu. Era un obicei la părinții noștri, care a fost indus și către copii, ca întotdeauna să urmărim să stingem becurile. Presupun că s-a reactivat în memorie acest lucru și, într-adevăr, este ca un reflex care te urmărește.

Nu cred că politicienii trebuie să se plângă acum de facturile la gaze sau la energie. Ar fi ultimele persoane care ar trebui să facă lucrurile acestea. Noi trebuie să găsim soluțiile cele mai bune pentru ca populația să suporte cel mai bine aceste majorări. Dacă au început discuțiile și s-a revenit și în alte țări la acest sistem cu vouchere, dacă se va veni de la Comisia Europeană o practică unitară, sunt ferm convins că e nevoie să aplicăm un astfel de sistem de vouchere și pentru energie, dacă această ordonanță ne arată că nu funcționează la așteptări“, a spus, marți, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel