Autorităţile judeţene din Alba vor să amenajeze un ştrand într-un sat izolat, în care se află un masiv de sare

Autorităţile judeţene din Alba intenţionează să construiască un ştrand cu o arhitectură tradiţională în Ocnişoara, un sat în care mai trăiesc doar câteva familii şi care este cunoscut pentru apele sărate de care dispune, prospecţiile geologice indicând prezenţa unui masiv de sare în subsolul regiunii, care, prin eroziune, a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

"Am analizat astăzi, împreună cu primarul Marian Cătălin Indreiu şi cu Dan Popescu - Administratorul public al judeţului Alba, ideea unui proiect prin care să fie construit un ştrand în acest loc, având o arhitectură tradiţională, cu sursă de inspiraţie etnografică locală", a scris, marţi seara, pe pagina sa de facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Acesta susţine că "un prim pas este făcut deja", prin proiectul de reabilitare şi asfaltare a drumului comunal care leagă Ocnişoara de satele Ciuguzel şi Odverem, prin care localitatea, locuită momentan doar de câteva familii, va fi scoasă din izolare, iar zona va deveni accesibilă publicului interesat.

"Investiţia propusă este complementară celei prin care la Ocna Mureş, localitate aflată la mai puţin de 30 de kilometri, sunt investiţi şase milioane de euro în amenajarea unei baze de tratament şi agrement, cu centre de sănătate, recuperare şi bazine cu apă dulce şi sărată, oraşul de pe malul râului Mureş urmând a reveni în rândul staţiunilor balneare. Astfel, Ocna Mureş şi Ocnişoara vor deveni puncte importante pe harta naţională în ceea ce priveşte balneoturismul şi medicina recuperatorie", a subliniat preşedintele CJ Alba.

Ion Dumitrel a amintit că un punct aparte în Ocnişoara este zona numită "la murătoare", unde a fost reamenajată o fântână veche de 200 de ani, din care localnicii iau apă sărată, folosită pentru a îmbunătăţi calităţile bucatelor, dar şi în scop medicinal, pentru tratarea unor boli, cum ar fi reumatismul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel