Autoritățile sârbe vor să boicoteze recensământul din Timoc. Liderilor români li se fabrică dosare în vederea condamnării acestora

romani-timoc-mijloc-agerpres
romani-timoc-mijloc-agerpres

După ce le-au fabricat dosare penale românilor care s-au opus și au denunțat frauda electorală de la alegerea Consiliilor naționale, autoritățile sârbe, cu puțin înainte de recensământ, se pregătesc să încarcereze câțiva lideri români din Petrovat și Negotin, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Astfel, Drăgan Demić din Rašanac, Bojan Trailović din  Busur și Milica Nešić din Negotin, după ce li s-au fabricat dosare de către securitatea șsi procuratura sârbă, riscă să fie condamnați la inchisoare pentru a da un exemplu conaționalilor lor care luptă pentru identitatea românească din Timoc, informează Romanian Global News.

O delegație a liderilor români din Timoc este așteptatăa la București pentru a informa asupra abuzurilor autorităților sârbe.

La rândul său, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni(FNRP) face un apel la diaspora românească de pe glob să aducă cele trei nume în atenția Ministerelor de Externe ale țărilor de reședință, pentru ca acestea să facă presiuni pe lângă guvernul de la Belgrad pentru a înceta prigoana politică împotriva românilor/vlahilor timoceni în general și a celor trei în special.

FNRP consideră că cei trei sunt victime ale abuzurilor poliției politice prin care autoritățile sârbe încearcă să înspăimânte populația de români/vlahi din Timoc, înainte de recensamântul populației și pentru a o face să nu-și mai apere identitatea, creeând impresia unei zone cu probleme.

FNRP face apel si la institutiile statului roman si la parlamentarii romani sa nu mai evite implicarea in astfel de probleme si sa nu uite ca principala lor menire este aceea de a apara pe romani si interesele romanesti, dincolo de orgolii sau de interesele electorale sau de afaceri.

Romanian Global News reamintește că autoritățile sârbe au anchetat peste 300 de români timoceni pentru că erau înscriși pe o listă românească la alegerile pentru Consiliile naționale ale minorităților din Serbia, desfășurate în anul 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel