Autoritățile vasluiene solicită aviz pentru a declara stare de urgență la nivelul județului

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

CJSU Vaslui a decis, în unanimitate, solicitarea declarării stării de alertă în județul Vaslui, după ce inundațiile au afectat peste 200 de case și zeci de persoane au fost evacuate. Prefectul Daniel Onofrei a anunțat că măsura va permite mobilizarea resurselor pentru a sprijini populația. 

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui şi-au dat, luni, în unanimitate, acordul pentru solicitarea declarării stării de alertă la nivelul judeţului Vaslui.

"În cadrul şedinţei am propus adoptarea unei hotărâri privind declararea stării de alertă în judeţul Vaslui, măsură care permite deblocarea posturilor necesare pentru a oferi sprijin financiar şi logistic populaţiei afectate. În cursul dimineţii m-am deplasat personal pentru a evalua zonele afectate de inundaţii.

Am discutat atât cu autorităţile locale cât şi cu cetăţenii care au suferit din cauza pagubelor produse de vremea nefavorabilă. Până în prezent judeţul Vaslui înregistrează efecte major în aproximativ 20 de unităţi administrativ-teritoriale. Cadre ale MAI acţionează şi vor continua să acţioneze în teren pentru a sprijini comunităţile afectate.

Recomandăm tuturor autorităţilor locale să ia măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, conform planurilor de apărare stabilite. Este importantă urmărirea atentă a evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice periculoase şi informarea promptă a populaţiei despre orice schimbare a situaţiei. Siguranţa cetăţenilor este prioritatea noastră absolută", a declarat, pentru Agerpres, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Peste 200 de case au fost afectate de inundaţiile produse în urma precipitaţiilor căzute în ultimele zile şi zeci de persoane au fost evacuate, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui. De asemenea, ploile au produs pagube pe mai multe drumuri judeţene şi drumuri naţionale din judeţ.

O problemă deosebită s-a înregistrat în comuna Berezeni, unde din cauza creşterii nivelului apei în acumularea Muşata, pe tronsonul de drum judeţean Muşata - Berezeni, circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Subprefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan, a precizat că circulaţia pe acest tronson nu a fost închisă.

"Pentru a linişti populaţia, precizăm că pe porţiunea de drum Muşata - Berezeni se poate trece cu maşini 4X4. De asemenea, în eventualitatea în care ar fi necesară o intervenţie a pompierilor în zonă, se poate pătrunde cu autospecialele. Poliţiştii monitorizează traficul la faţa locului iar în momentul în care situaţia o va permite cei de la drumuri judeţene vor interveni pentru aducerea carosabilului în condiţii de circulaţie. Intervenţia va fi solicitată de poliţiştii de la faţa locului.", a declarat Mircea Gologan pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel