Autorul unei duble crime din Australia în 1977 a fost găsit în Italia

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @PlaceboPill
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @PlaceboPill

Bărbatul care a ucis două femei în Australia în urmă cu 47 de ani a fost în sfârșit găsit de autorități.

Un bărbat a fost arestat în Italia în legătură cu crimele din 1977 ale două femei, Suzanne Armstrong și Susan Bartlett, care au fost găsite moarte în casa lor din Melbourne, Australia, potrivit The Guardian. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, cetățean cu dublă cetățenie greacă și australiană, a fost arestat pe aeroportul din Roma în urmă cu o zi. Poliția din Victoria va solicita un ordin de extrădare pentru a-l aduce înapoi în Melbourne.

Armstrong și Bartlett au fost ucise în ianuarie 1977 în casa lor închiriată din Collingwood, în timp ce copilul uneia dintre ele, în vârstă de 16 luni, dormea într-o altă cameră. Cadavrele celor două femei au fost găsite în casă pe 13 ianuarie, la trei zile după ce fuseseră văzute pentru ultima oară în viață. Pruncul era agitat și deshidratat, dar în rest nevătămat.

Ambele femei, Armstrong, 27 de ani, și Susan, 28 de ani, au fost înjunghiate de mai multe ori, conform declarațiilor poliției.

La 40 de ani de la crimă s-a oferit o recompensă de un milion de dolari pentru informații noi

Crimele din Easey Street au reprezentat un caz extrem de mediatizat în Melbourne, rămânând fără soluționare timp de decenii. În 2017, a fost oferită o recompensă de 1 milion de dolari pentru oricine deținea informații noi care ar fi putut conduce la arestarea și condamnarea celor responsabili.

Comisarul-șef, Shane Patton, a descris cazul sâmbătă ca fiind „o crimă absolut groaznică, oribilă, frenetică”. Poliția l-a căutat pe bărbatul arestat de ani de zile, identificându-l ca persoană de interes, a spus Patton. Din cauza termenului de prescripție de 20 de ani în Grecia pentru inițierea acuzațiilor de crimă și a perioadei care a trecut până când au existat suficiente dovezi pentru a-l acuza, bărbatul nu a putut fi prins cât timp se afla în Grecia.

În schimb, a fost emis un mandat internațional Interpol, iar autoritățile italiene au acționat pe baza acestuia atunci când l-au reținut pe bărbat pe Aeroportul Leonardo Da Vinci din Roma.

Deși investigația este în curs, arestarea bărbatului este „un progres important”

„Timp de peste 47 de ani, detectivii din echipa de omucideri au lucrat neobosit pentru a determina cine a fost responsabil pentru moartea lui Suzanne Armstrong și Susan Bartlett,” a spus Patton.

„S-a depus o cantitate enormă de muncă de către mulți oameni pentru a ajunge în punctul în care ne aflăm astăzi... Aceasta a fost o crimă care a lovit în inima comunității noastre – două femei ucise în propria lor casă, unde ar fi trebuit să se simtă în siguranță.”

Patton a recunoscut, de asemenea, „reziliența de durată a familiilor Armstrong și Bartlett, care au suferit timp de peste patru decenii și, fără îndoială, acest moment va fi unul foarte emoționant pentru ele.”

Patton a spus că termenul pentru extrădare va depinde de autoritățile italiene, dar se așteaptă să treacă cel puțin o lună până când poliția va călători în Italia pentru a oferi mărturie în vederea justificării extrădării. 

Familiile celor afectați cer să fie lăsate în pace

Familiile lui Armstrong și Bartlett au cerut confidențialitate într-o declarație comună sâmbătă după-amiază.

„Pentru două familii liniștite din Victoria rurală, a fost întotdeauna imposibil de înțeles modul inutil și violent în care Suzanne și Susan au murit. Gravitatea circumstanțelor care au înconjurat moartea lor ne-a schimbat viețile ireversibil,” a precizat declarația.

„Vom fi pentru totdeauna recunoscători pentru sprijinul și înțelegerea arătate de prietenii și familia noastră în cei 47 de ani care au trecut. Este dificil să ne exprimăm suficient recunoștința față de poliția din Victoria și numeroșii investigatori care au urmărit neobosit răspunsuri și justiție pentru noi într-o perioadă atât de lungă de timp.

„Perseverența și dedicarea necesare pentru a obține rezultatul de astăzi sunt ceva de admirat cu adevărat. Pentru că ne-au oferit întotdeauna speranță și nu au renunțat niciodată, spunem simplu, mulțumim.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel