Aplicația autostop BlaBlaCar este o soluție ieftină pentru a evita aglomerația de pe trenuri de 1 Mai.
O soluție pentru a evita aglomerația de pe autocare sau trenuri de 1 mai este aplicația autostop BlaBlaCar, o platformă online unde îți poți găsi tovarăși cu care să împarți costurile.
Cu ajutorul acestei platforme (fostul AutoHop) poți face un drum de București-Constanta-Vama Veche cu doar 14 lei. Actualmente această ofertă este pe aplicație, cu plecare joi, 30 aprilie, într-o Toyota Avensis.
Tot ce trebuie să faci dacă vrei să te inscri ca șofer pe BlaBlaCar, este să dai amănunte despre data plecării, mașina pe care o conduci și prețul călătoriei. Platforma impune o limtă de preț pe care conducătorul auto nu are voie să o depășească.
„În comunitatea aceasta ai siguranţa autostopului. Îţi poţi alege cu cine să călătoreşti. Poţi cunoaşte lume interesantă cu care poţi întreţine o conversaţie. Utilizatorii au un nivel peste medie de educaţie, fiind oameni care ştiu să folosească internetul în mod util. Cel puţin eu unul aleg această cale pentru a afla, cu acest prilej, din experienţa de viaţă a celorlalţi, a precizat Theodor Milian, un tânăr inventator în robotica subacvatică.
Cum multe dintre călătorii au și suprize neplăcute, un dezavantaj la acest autostop este faptul că ora de plecare nu se respectată de toți șoferii. Unii ba anulează plecarea, ba pleacă dinainte și pasagerii rămân pe dinafară. Aceștia sunt nevoiți să caute alți conducători mai „serioși”.
BlaBlaCar- ideea unui student
BlaBlaCar este cea mai mare platformă de ridesharing din lume având peste 10 milioane de utilizatori în 18 țări. Numele este ironic, venind de la pălăvrăgeala cu care călătorii fac timpul să treacă mai repede.
„Este o alternativă mai convenabilă de transport, de multe ori fiind chiar door-to-door. Practic intri pe website sau foloseşti aplicaţia de iOS sau Android. Economiseşti bani şi găseşti întotdeauna pe cineva cu care vei face drumul, chiar dacă te-ai hotărât în ultima clipă să pleci la drum“, descrie Renatta Stepanov, reprezentant BlaBlaCa.
Platforma a apărut în urmă cu câțiva ani, ideea aparținând unui student de la Standford, Frédéric Mazzella, care nu mai avea cu ce să ajungă acasă de Crăciun. A căutat pe internet site-ul care să unească şoferii singuri cu pasagerii rămaşi pe jos. Site-ul încă nu exista. Așa a fost fondată comunitatea online, numită de prestigioase publicații „afacerea deceniului”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News