Av. Cuculis, reacție la informațiile vehiculate de către apărare în cazul 2 Mai: Asta nu arată nimic altceva decât un cinism exagerat și lipsă totală de empatie

Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Valentin Olariu / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul Cuculis pune punctul pe i în "scandalul" mediatic în care victimele tragicului accident de la 2 Mai devin acum "culpabile": "În ceea ce-l privește pe Olariu Sebastian, acesta NU avea alcool în sânge DELOC".

"Având în vedere afirmațiile unuia dintre apărătorii lui Vlad Pascu, în cauza cunoscută cu numele marginal „Accidentul de la 2 Mai”, afirmații ce au fost făcute în mod public cu intenția vădită de a denatura adevărul și de a influența opinia publicului cu privire la starea de arest a inculpatului Vlad Pascu, atât familia victimei (decedate) Dragomir, cât și celelalte părți vătămate în urma accidentului produs din culpa exclusivă a lui Vlad Pascu, emitem prezentul comunicat:

Din actele medicale ale celor 2 decedați, Dragomir Roberta, cât și Olariu Sebastian, reies alte date științifice decât cele prezentate în cadrul afirmațiilor publice făcute de către avocatul apărării.

Cu privire la numita Roberta Dragomir, necropsia relevă faptul că aceasta avea o alcoolemie în sânge de 0,78 g la mie, ceea ce, din punct de vedere al codului rutier, reprezintă pragul de contravenție și nu de infracțiune. Ca atare, legiuitorul a stabilit că o persoană cu o îmbibație alcoolică de sub 0,80 g la mie este cel mult pasibilă de amendă contravențională.

În ceea ce-l privește pe Olariu Sebastian, acesta NU avea alcool în sânge DELOC.

Mai mult decât atât, chiar și în ipoteza în care valorile alcoolemiei celor doi ar fi fost de peste 0,80 g la mie sau în orice altă concentrație, acest lucru este irelevant în contextul în care victimele au fost acroșate de pe partea NON CAROSABILĂ, respectiv de pe terasamentul drumului, unde se consideră a fi zona PIETONALĂ.

Astfel, existența sau nu a unei concentrații de alcool în sânge (deși nu există în cazul lui Sebastian absolut deloc), NU ar fi putut influența posibilitatea de apărare a victimelor, care ar fi fost oricum lovite și omorâte. Faptul că Vlad Pascu, sub multipla influență a drogurilor și conducând cu viteză, a gonit spre ei și i-a omorât pe cei doi, iar acum apărarea încearcă culpabilizarea victimelor nu arată nimic altceva decât un CINISM exagerat și lipsa totală de empatie, de înțelegere a unor probe și în conformitate cu Decizia de interpretare a ICCJ cu numărul 12/2016 referitoare la culpa în întinderea prejudiciului.

Afirmațiile absolut denigratoare la memoria victimelor și la demnitatea supraviețuitorilor, făcute de către apărarea lui Vlad Pascu, sunt vădit contrazise și de raportul de expertiză efectuat în cauză cu privire la dinamica accidentului, unde se arată culpa lui Vlad Pascu în producerea accidentului.

Apreciem ca drept jignitoare afirmațiile produse în spațiul public nu doar în raport de persoanele în cauză, ci față de multitudinea de victime ale accidentelor rutiere produse de către șoferii îmbibați de substanțe interzise și care conduc cu mult peste viteza legală, în disprețul lor vădit pentru viață.

Av. Cuculis pentru Familia Dragomir, Ionescu, Coniac, Barzan", se arată în comunicatul transmis de avocatul Cuculis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel