Avansul forțelor ruse în Ucraina: Noi poziții în Avdiivka și Donețk

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rusia a declarat duminică că forțele sale au ocupat poziții mai avantajoase în apropiere de Avdiivka și Donețk, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat armatei să avanseze mai mult în Ucraina, după doi ani de război total.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au respins forțele ucrainene lângă Klishchiivka, Dyleyevka și Kurdiumivka în regiunea Donețk și au ocupat poziții mai bune lângă Avdiivka, care a căzut în mâinile Rusiei la începutul acestei luni, potrivit Reuters.

"În direcția Donețk, unitățile grupării de trupe sudice au îmbunătățit situația de-a lungul liniei frontului și au învins formațiuni ale brigăzilor mecanizate 22, 28 și 92 ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele așezărilor Klishchiivka, Dyleyevka și Kurdiumivka", a precizat acesta.

"În direcția Avdiivka, unitățile din grupul de forțe de la Centru au ocupat linii și poziții mai avantajoase și, de asemenea, au învins efective și echipamente ale Brigăzii a 3-a de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei și ale Brigăzii 107 de apărare aeriană".

Ministerul a precizat că trupele ruse au respins șapte contraatacuri ucrainene în zonă. Un total de 77 de drone ucrainene au fost distruse, a precizat ministerul.

Reuters nu a reușit să verifice imediat relatările de pe câmpul de luptă din partea ambelor părți în război.

Putin a declarat marți că trupele rusești vor înainta și mai mult în Ucraina pentru a se baza pe succesul lor pe câmpul de luptă după căderea orașului Avdiivka, unde a spus că trupele ucrainene au fost forțate să fugă în haos.

Putin a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie 2022, declanșând un război la scară largă după opt ani de conflict în estul Ucrainei între forțele ucrainene pe de o parte și ucrainenii pro-ruși și proxeneții ruși pe de altă parte.

De-a lungul liniei de front de 1.000 km, trupele rusești sunt adăpostite în spatele unor câmpuri de mine adânci, patrulate de drone și păzite de artilerie grea.

În prezent, Rusia controlează puțin sub o cincime din teritoriul recunoscut la nivel internațional ca fiind Ucraina. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy spune că nu se va odihni până când nu va fi expulzat până la ultimul soldat rus.

Rusia spune că teritoriul pe care forțele sale îl controlează face parte din Rusia și că nu va fi cedat niciodată. Occidentul s-a angajat să acorde Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 250 de miliarde de euro (271 de miliarde de dolari) în încercarea de a învinge forțele rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel