EXCLUSIV  Avântul inteligenței artificiale rade tot. Bulai: Ni se va sugera că noi suntem proști. Tema va fi de mare actualitate în 5 ani (Video)

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Sociologul Alfred Bulai a făcut o remarcă virală privitoare la inteligența artificială.

În cadrul emisiunii „Nod în papură“, la DC News, sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au făcut câteva remarci privitoare la inteligența artificială, care a câștigat foarte multă popularitate în ultimul an pe fondul apariției ChatGPT și a altor chatbot-uri și instrumente de învățare automată.

„Putem merge pe birocrația virtuală, digitală, adică pe inteligență artificială, adică putem spune că poate face mai bine acte, hârtii, coduri, dar în acel moment ni se va sugera că oricum noi suntem proști.

Această tema va fi de mare actualitate peste vreo 5 ani. Va fi o schimbare radicală a modului în care gândește societatea contemporană“, a spus Alfred Bulai privitor la introducerea inteligenței artificiale în tot mai multe domenii.

„Inteligența artificială rade tot, nu doar politicile de la Bruxelles. Am discutat cu Johnny Răducanu despre cum se duce de râpă societatea și el a spus că „domn’le, noi suntem vârstnici! Bine că ne cărăm!““, a completat Val Vâlcu.

Youtube video image

Inteligenta artificiala (IA) reprezintă o ramură a informaticii care se ocupă de dezvoltarea sistemelor și a programelor capabile să execute sarcini care, în mod tradițional, necesită inteligența umană. Aceasta implică utilizarea algoritmilor și a modelelor matematice pentru a permite sistemelor să învețe și să se adapteze la informații noi, să rezolve probleme complexe și să ia decizii în mod autonom. Un aspect esențial al IA îl reprezintă învățarea automată, care permite sistemelor să își îmbunătățească performanța pe măsură ce interacționează cu datele și experimentează cu sarcini specifice.

De-a lungul anilor, IA a evoluat semnificativ, de la sisteme simple de reglare automată la tehnologii avansate, precum rețelele neurale profunde. Aceste rețele neurale sunt inspirate de structura creierului uman și sunt capabile să analizeze și să înțeleagă date complexe, inclusiv imagini, sunete și texte. Cu ajutorul acestor tehnologii, IA poate realiza recunoașterea facială, traducerea automată, clasificarea imaginilor, generarea de conținut creativ și multe altele, având un impact semnificativ în diverse domenii, cum ar fi medicina, finanțele, producția și transportul.

Cu toate acestea, dezvoltarea și implementarea IA ridică și provocări etice și sociale. Probleme legate de confidențialitate, securitate, bias-ul algoritmilor și impactul asupra locurilor de muncă sunt subiecte importante de discuție. Este crucial să gestionăm aceste aspecte în mod responsabil pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă și benefică a inteligenței artificiale în societatea noastră în continuă evoluție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel