Avertisment ANPC: NU cumpărați carne de miel sau ouă de pe marginea drumului!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

ANPC îndeamnă lumea să evite achiziționarea cărnii de miel sau a ouălor de pe marginea drumului sau din portbagajele mașinilor înainte de Paște, chiar dacă prețul este mai atractiv decât în supermarket sau în piaţă.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) ne sfătuieşte să nu cumpărăm carne de miel din portbagajele mașinilor parcate la şosea sau ouă de pe marginea drumului. Şi asta pentru că putem fi expuși riscului de toxiinfecţie alimentară, scrie economedia.ro.

„Evitaţi cumpărarea cărnii de miel de la persoane şi din locuri neautorizate, din <> şi a ouălor de pe marginea drumului, chiar dacă preţul oferit este mai mic”, spune directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, într-o postare pe Facebook. Paul Anghel îi avertizează pe cumpărători că pentru a fi siguri că sănătatea nu va fi afectată, produsul trebuie să prezinte ștampila de control sanitar-veterinar, aceasta este garanția produsului că este în regulă.

„Achiziţionarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe) şi trebuie să aibă ştampila de control sanitar-veterinar. Numai în aceste condiţii există garanţia unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea.

Evitaţi cumpărarea de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, din portbagajele maşinilor chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a scris, duminică, Paul Anghel, pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel